Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 14.11.2011.
18:21
Beta A

"Bilo kakva" deklaracija je štetna

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija kaže da bi bilo pogrešno i štetno po nacionalne interese, da u Skupštinu stigne bilo kakav tekst deklaracije o Kosovu. Ona dodaje da ne bi bilo dobro kad taj dokument ne bi dobio širu podršku u parlamentu.

Nada Kolundžija: Deklaracija mora da ima široku podršku
 

"Za Srbiju bi bilo jako loše da je bilo kakav tekst deklaracije stigao i da se Srbija podelila na tom pitanju. To bi bio katastrofalan rezultat i za napore Srbije i za Srbe na Kosovu", rekla je Nada Kolundžija.

Ona je ocenila da bi tekst deklaracije koji ne bi mogao da dobije širu podršku u parlamentu, a ne samo prostu većinu, bio izvor štete po nacionalne interese.

Na pitanje kako vladajuća koalicija namerava da na sednice vrati poslanike opozicije, koji od 20. oktobra bojkotuju raspravu, Kolundžija je odgovorila da svaka poslanička grupa bira političku taktiku i strategiju o svim pitanjima i da se vladajuća koalicija nikada u to nije mešala.

"Jedan od mogućih izlaza je da parlament raspravlja o izveštaju Vlade Srbije o situaciji na severu Kosova, koji je već dostavljen, kao što je prvobitno bilo i predloženo", rekla je Kolundžija.
 

DSS: Nesposobnost i nespremnost vlasti
 

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić rekao je da odluka vladajuće koalicije da ne podnese tekst deklaracije o Kosovu pokazuje nesposobnost i nespremnost.

"Odluka da se ne održi sednica i ne izađe sa tekstom deklaracije predstavlja nesposobnost i nespremnost vlasti da promeni politiku prema Kosovu", kazao je Aligrudić.

Aligrudić: Pregovori samo pod okriljem Ujedinjenih nacija
 

On je ocenio da je politika vlasti prema Kosovu štetna za državne interese i tamošnji narod, jer se više ne radi o "puzajućem priznanju, nego o eksplicitnim potezima kojima se stavlja do znanja Evropi da je Srbija spremna da se odrekne Kosova".

Aligrudić je podsetio da DSS traži prekid pregovora Beograda s Prištinom uz pomoć EU i da se pregovara pod okriljem UN. DSS traži i poništavanje svih dogovora do sada postignutih u tim pregovorima, koji su, kako je ocenio, protiv interesa srpskog naroda i države.

On je kazao da je DSS bojkotovao sednicu Skupštine zbog "besmislenih tačaka dnevnog reda", a učestvovaće na sledećoj sednici, ako na njenom dnevnom redu bude "nešto zanimljivo i u interesu građana".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 20:19
Ne znam ko je ova zenska individua al po nazivu njene joj koalicije trebala bi da zna da doktori u Evropi ne pljackaju sirotinju i ne traze mito za ono za sta su vec placeni.U njenom joj srbistanu doktori uzimaju i od sirotinje koja je, ocigledno, pozajmila pare da bi se lecila..Nek se bori protiv lopova iz svog komsiluka, a kad bar malo priuci istoriju onda nek zaustavi RTS sa priznavanjem okupacije i nazivanjem Tacija premijerom kosova..Do tada ce vec Patriote osvojiti vlast u Srbiji i ovu i njene drugove cemo gledati u seriji "Zene sa dedinja u zatvoru".Ostavite Srbiju postenim domacinima a vi iz DS,SNS,SPO,LDP,SPS..i ostalih UDBI i DB,BIA..spremajte prnje za hladne zatvore !
Ponedeljak 14.11.2011. 23:18
Cuj ovu K...u!!Nezna sta prica!!
Utorak 15.11.2011. 11:00
Ima bas onu robijasku facu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online