Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 12.11.2011.
09:28
RTS A

Lekari sa VMA idu da pregledaju Mladića

Sredinom sledeće nedelje, četiri lekara iz Srbije pregledaće u Hagu optuženika Ratka Mladića. Na sopstveni zahtev, Mladić se prekjuče nije pojavio pred sudijama pozivajući se na pogoršano zdravstveno stanje.

Ratko Mladić polednjih dana ne može da prisustvuje suđenju zbog lošeg zdravlja

Nacionalni savet za saradnu sa Haškim tribunalon odlučio je da sredinom sledeće nedelje u Hag pošalje četvoro lekara sa Vojno-medicinske akademije kako bi pregledali Ratka Mladića.

Kardiolog, neurolog, pulmolog i psihijatar, svi sa VMA u Beogradu, pregledaće Ratka Mladića, ali će njihov mandat biće ograničen. Dušan Ignjatović iz Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom kaže da je posle više obaveštenja od strane odbrane da Mladiću nije dobro, Savet odlučio da pošalje četvoricu lekara.

"Oni će biti tamo sledeće nedelje, a njihov mandat je da izvrše preglede i dijagnostiku, ali neće moći direktno da ga leče", rekao je Ignjatović.

Nalazi lekara VMA neće biti obelodanjeni javnosti. Mladiću je u pritvoru operisan bruh, a jedno vreme bio je i u bolnici, zbog upale pluća. Njegovo zdravstveno stanje više puta je opisivano kao zapušteno.

Serž Bramerc je nedavno otkrio da je je Mladić preživeo najmanje dva moždana udara i upozorio da je njegovo zdravstveno stanje razlog za brigu. Portparolka Haškog suda Nerma Jelačić rekla je da je Mladić obavestio Sekretarijat Tribunala da pristaje da se njegov zdravstveni karton preda sudijama Sudskog veća.

"Sudije će moći bliže da se upoznaju sa njegovim zdravstvenim stanjem i na osnovu toga odlučiti da li će naložiti detaljnije preglede i da li je Mladić u stanju da prati suđenje", izjavila je Jelačićeva.

Tako je pitanje zdravstvenog kartona Ratka Mladića u drugi plan stavilo pripreme za suđenje, čiji početak još nije zakazan. U međuvremenu, Tribunal ostaje dosledan u praksi da ne objavljuje podatke o zdravlju pritvorenika, tako je svojevremeno prećutao da je Ratko Mladić, po smeštanju u pritvor, neko vreme proveo u bolnici. 

POVEZANE VESTI

Subota 12.11.2011. 09:37
shaljite kuci Generala....prave ratne zlochince ste pushtali da kad su bolesni budu kod kuce "na lechenju".....zashto bi Mladic bio izuzetak.....za vas je on ratni zlochinac....tretirajte ga kao shto smo i mi tretirali ratne zlochince....pustite ga.....
Subota 12.11.2011. 09:59
По свим светским нормама изручење Господина Генерала не би било могуће обзиром у каквом је здравственом стању. Али какву багру имамо на власти да су им газде са запада тражиле да га разапну на сред Београда, учинили би то. Са друге стране када Србија потражује злочинце или нацисте који су доказано криви, из здравствених разлога никада нису изашли пред лице правде. Овај геноцидни трибунал је направљен за Србе, а и Срби га подржавају својим односом и лакоћом прихватања свих уцена.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online