Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 11.11.2011.
09:52
B92 A

Nema osumnjičenih za ubistvo Srbina

Portparol kosovske policije Besim Hoti kaže da su posle pucnjave u Kosovskoj Mitrovici uzete izjave sedam svedoka, od koji nijedan nije proglašen osumnjičenim.

Hoti je precizirao da je policija uzela izjave šest Albanaca i jednog Srbina u svojstvu svedoka koji nisu osumnjičeni za ubistvo, odnosno pokušaj ubistva Srba u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice. Hoti je izjavio za B92 da će istražne ekipe policije Kosova i Euleksa kao i nadležnog tužilaštva odlučiti da li će privedeni i dalje imati status svedoka ili ne.

Uzete izjave 7 svedoka - šest Albanaca i jednog Srbina, a nijedan nije osumnjičen
 

"Istražna jedinica zajedno sa Euleksom u fazi su prikupljanju mogućih materijalnih dokaza. Istražitelji uzimaju moguće izjave od očevidaca u svojstvu svedoka, ali kakav će status dalje biti tih lica to će odlučivati tužilaštvo. Za sada nemamo nijedno uhapšeno lice u svojstvu osumnjičenog za ubistvo i pokušaj ubistva", kaže Hoti.

Hoti je naveo da je policija Kosova juče izvršila pretres u pet kuća u naselju Brđani. Policija je, dodao je portparol, pronašla određeni dokazni materijal na licu mesta poput čaura i nastavlja da intezivno istražuje slučaj.

Radoš ostaje u bolnici

Veljko Đorđević i Dejan Vukomanović koji su povređeni u naselju Brđani, pušteni su na kućno lečenje, a u mitrovičkoj bolnici zadržan je teško povređen Radoš Vukićević.

Euleks tesno sarađuje sa kosovskom policijom u istrazi incidenta u vezi sa pucnjavom u kojoj je Savo Mojsić (28) preminuo od posledica ranjavanja a još tri osobe povređene među kojima dve iz vatrenog oružja.

Iz Euleksa je saopšteno da su istražitelji te međunarodne misije prošle noći bili na mestu zločina i u saradnji sa kosovskom policijom počeli sa ispitivanjem svedoka. Zajednička istraga kosovske policije i Euleksa nastavljena je sakupljanjem forenzičkih dokaza i uzimanjem izjava svedoka.

Euleks je pozvao sve da se uzdrže od nasilnih reakcija i da puste, kako se kaže u saopštenju, "vladavinu prava da odradi svoj posao". To uključuje i mogućnost slobodnog kretanja za Euleks kako bi sprovodio ovu i druge istrage, što je u skladu sa njegovim mandatom, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2011. 10:07
Déjà vu (већ виђено) много пута. На жалост од доласка окупационих снага на КиМ многобројни злочини и егзекуције почињене над Србима од стране шиптара и њихових иностраних колега оличених у КФОР и ЕУЛЕКС-у су увек остали без починилаца из простог разлога јер шиптари и окупатори заједно раде против Срба. А у томе им здушно помаже и власт из Београда.
Petak 11.11.2011. 10:56
A Bota jos cuti i pravi se blesav. Mogao je makar da posalje telegram saucesca .
Petak 11.11.2011. 10:00
Poceli su uz blagoslov naseg Borhana da sire strah medju srbima. Ovoj nasoj vladi je svako sredsto dozvoljeno i svaka zrtva ide na njihovu dusu. Dokle vise ???? Sve su to narucene provokacija iz Brisela i Pristine. Narod na barikade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online