Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 09.11.2011.
13:04

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Na jugu kosovske na severu srpske

Srbi južno od Ibra listom uzimaju "KS" tablice koje su dogovorili Borko Stefanović i Edita Tahiri, jer im, kako ističu, omogućavaju lakše kretanje po južnom i severnom delu Pokrajine, ali i po Srbiji.

Po starom dok može: ''KS'' tablice uzimaju Srbi južno od Ibra, na severu ih bojkotuju

  Uz to, registracija im je sada mnogo jeftinija pošto više ne moraju, da bi ušli u Srbiju, da plaćaju privremene tablice, niti posebno osiguranje.

- Hteli, ne hteli, mi moramo imati "KS" tablice, jer ćemo sa svakim drugim tablicama biti isključeni iz saobraćaja, a moraćemo i da platimo kaznu - ističe Božo Stanojević iz Gračanice.


Na severu Kosmeta Srbi se zasad samo raspituju za eventualne prednosti "KS" tablica, a niko ih još ne uzima. Neki kojima je ovih dana istekla registracija ipak su

"Samo" 60 evra


Za izdavanje "KS" tablica građani treba da plate 25 evra i još 45 evra za putarinu, polisu osiguranja i tehnički pregled. Građani koji se odluče za preregistraciju treba da poseduju Unmikove lične karte. Kosovska policija podsetila je da je obezbeđeno 10.000 "KS" tablica i da je preregistracija moguća do Nove godine.

se odlučili da odu u Rašku i u Srbiji registruju svoje vozilo na "KM" tablice koje su i do sada nosili. Dobar deo žitelja severnog Kosmeta godinama ne registruje svoje automobile.


- Neću kosovske tablice na kola staviti sve dok ne budem primoran, sve dok Srbija dozvoljava registraciju na "KM", "PR", "PZ" i druge tablice sa Kosmeta, Srbi sa severa će ih koristiti. Kosovska policija još nema mogućnost da dogovor Stefanović - Tahiri sprovede i na severu Kosmeta. Raduje me što su čelnici opština na severu zatražili da se ponište svi dogovori Stefanovića sa Albancima - kaže Milenko Milentijević iz Leposavića.

On se boji da bi vlasti u Beogradu, odnosno MUP Srbije, mogli da obustave registraciju vozila sa severa Kosmeta u Raški i drugim gradovima Srbije.


- Ne bi me iznenadila jedna takva odluka, mada sumnjam da će sada, pred izbore MUP Srbije povući takav potez - kaže Milentijević.


Neki srpski biznismeni "sa severa", koji su radili sa Albancima, ipak razmišljaju da bar po jedno vozilo registruju i na "KS" tablice.


- Sa "KS" tablicama mogu da vozim po celom Kosovu i svuda u Srbiji, jeftinije su i što je za mene najvažnije - mogu u južnu Mitrovicu, Prištinu, Prizren... Bojim se da će nam, ako uspostave kosovski zakon i na severu, skidati "KM" tablice i izlagati nas novim troškovima - kaže vlasnik jedne firme iz Kosovske Mitrovice. 

Ničić bez tablica i dokumenata


Tamo gde mogu, policajci KPS-a, pogotovu ako su Albanci, već skidaju i oduzimaju tablice "KM", "PR" i druge koje je izdao MUP Srbije. Jedan od prvih koji je ostao bez tablica i dokumenata je Radovan Ničić, predsednik Skupštine zajednica opština KiM koji je u Bošnjačkoj mahali "na granici" severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice imao "bliski susret" sa pripadnicima KPS-a.


- Nije im smetala samo "PR" registracija već i nalepnica "SRB" pored tablica. Obavestili su me da Priština nije u Srbiji, oduzeli su mi vozačku dozvolu i rekli da po dokumenta dođem u južnu Kosovsku Mitrovicu - ističe Ničić. On dodaje da je ovo još jedan pritisak da se i na severu Kosmeta prihvate institucije nezavisnog Kosova.

Sreda 09.11.2011. 13:11
Posle tablica promenite dokumenta, a odmah potom ime, prezime i veru. Verovatno ce onda vladini "pregovaraci" biti zadovoljni ako ih zapadne gazde potapsu po ramenu i bace koju "kosku" od obecanja. Strasno
Sreda 09.11.2011. 13:35
Strasno je sto sve ovo veliki broj ljudi ne zanima . A mnogi od njih su dosli iz Bosne ,Hrvatske pa i sa Kosmeta.
Sreda 09.11.2011. 14:02
Zivimo u drzavi gde vlast ne postuje sopstveni ustav, ne popisuje sopstvene gradjane i pregovara u njihovo ima sa, po medjunarodnom pravu, nekim ko ne bi mogao da postoji kao legalna vlast. Cini mi se se da ine zivimo u drzavi Srbiji vec u nekom paralelnom univerzumu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online