Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 04.11.2011.
23:43
Večernje novosti A

Dačić traži da demokrate smire Vuka

Sednica o novoj deklaraciji o Kosovu i Metohiji verovatno će biti održana sledeće subote, 12. novembra. Do tada, vladajuća koalicija mora da obezbedi parlamentarnu većinu da bi se izglasao taj dokument o diplomatskoj borbi za južnu pokrajinu i stabilizaciju prilika na severu KiM.

Ivica Dačić nezadovoljan ponašanjem Vuka Draškovića
 

Kako pišu beogradske ”Novosti”, usvajanje deklaracije je, između ostalog, odloženo i zato što nisu sve stranke vlasti spremne da podrže dokument.


Produbljen je sukob na relaciji Dačić - Drašković. Kako saznaju ”Novosti”, zamenik premijera je na poslednjoj sednici Vlade javno pozvao partnere iz DS da ”smire” Draškovića. Podsetio je ministre i da je lider SPO čovek koji je nekada pretio da će da ”seče ruke”.


Vuk Drašković je, prema informacijama ”Novosti”, potpuno otvoreno poslao signal koalicionim saveznicima da njegova četiri poslanika neće glasati za deklaraciju koja predstavlja kontinuitet dosadašnje politike prema KiM.
 

Još nema pečata na dokument

Nacrt Vladinog dokumenta koji još nije ”pečatiran” predviđa nastavak pregovora Beograda i Prištine, osuđuje nasilje na Kosovu, podržava mirne proteste Srba, poziva Kfor i Euleks na neutralnost... Najavljuje se i diplomatska inicijativa za sever KiM kako bi se pronašlo specifično rešenje u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244.

Vlast će, zato, u narednim danima, kroz široke konsultacije i sa opozicionim strankama težiti da dostigne najširi mogući konsenzus. Cilj je da se sednica o KiM dobro pripremi, a da deklaracija bude ubedljivo usvojena.


Za kosovski dokument nisu spremni da glasaju ni ”rezervni” poslanici LDP. Takođe, i SNS, čiji su poslanici ranije glasali za kosovsku politiku, sada će imati svoj predlog. Nikolićevi, između ostalog, traže da se Kfor vrati na administrativne prelaze, da Vlada pored parlamentarnih i lokalnih, raspiše i pokrajinske izbore, i da se podrže sve srpske institucije na KiM.


- DSS će podneti Predlog deklaracije o KiM, kojim ćemo zatražiti nove pregovore pod mandatom SB UN i poništavanje dogovora o slobodi kretanja. Jednostranim i protivpravnim akcijama prekinut je i obesmislen dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU - najavio je u petak predsednik DSS Vojislav Koštunica.

POVEZANE VESTI

Petak 04.11.2011. 23:54
Od sekaca ruku, do rukoljuba i izdajnika, koks+dolari, pogibeljna kombinacija...
Subota 05.11.2011. 04:33
Vuk Draskovic je covjek koji se citav svoj zivot bavio obavjestajnim poslom i kontraobavjestajnim poslom,.Od 1968 kada je izdao studente a posle postao sef kabineta Mike Spiljaka do vremena kada je u njegovom okruzenju jednostavno nestalo zileta i brada porasla koju i danas nosi.Sjecam se kada je izasao iz stampe "Noz" i mi studenti krili ali citamo.Jedini ja sam javno citao knjigu na klupi ispred doma ,Moji prijatelji su mi savjetovali da se skolonim i tada sam znao kao i danas da Vuk radi za Komuniste a danas radi za AOS I IZVRSAVA NAREDJENJA. Moj odgovor je bio , zar da ja idem u zatvor sto citam do ke onaj idiot slobodno seta Knez Mihailovom...Prevara mu je jedna od vrlina...
Subota 05.11.2011. 00:45
ova dvojica me podsecaju na bolnu proslost koja se povampirila i opet ugrozava srbiju,vreme im je da idu u politicku penziju i puste pametne,postene,napredne i sposobne ljude
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online