Petak 21. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 02.11.2011.
15:47
Beta A

"Tadić da pozove Srbe da odustanu od barikada"

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da bi predsednik Srbije Boris Tadić trebalo da pozove Srbe sa severa Kosova da odustanu od barikada na administrativnim prelazima i da se vrate kući.

Lider LDP-a: Čedomir Jovanović
 


"Do 9. decembra moramo učiniti sve evropske potencijale nespornim i vidljivim. Tadić treba da bude predsednik, lider ove zemlje koji će reći Srbima na severu Kosova da se vrate kući. Dužan je da bude hrabar onda kada je zemlja obeshrabrena, da govori istinu kada lažemo sami sebe" rekao je Jovanović u intervjuu za nedeljnik "Nin".


Upitan kako je moguće da politika "i Kosovo i Evropa" nije smetala LDP-u u podršci vladajućoj koaliciji u mnogim prilikama tokom prethodne tri godine, Jovanović je rekao da je za LDP "Evropa ključno sredstvo za modernizaciju zemlje".


"To je način na koji mi pokušavamo da promenimo zemlju. Mi Evropu smatramo ključnim sredstvom za modernizaciju Srbije. Zbog toga smo više od Tadićevih koalicionih partnera podržavali evropsku politiku njegove vlade. Zbog toga smo štitili Tadića od antievropskih pritisaka, čak i kada je to kidalo nerve nama samima", rekao je Jovanović.


On je ocenio da je suštinski problem to što je Tadić, po svojim stavovima, mnogo bliži Tomislavu Nikoliću nego njemu.


"Ne možemo da sarađujemo sa DS-om tako što ćemo održavati u životu lažljivu kosovsko-evropsku politiku", rekao je Jovanović.


Komentarišući ocene da bi eventualna koalicija LDP-a i Srpskog pokreta obnove odgovarala Demokratskoj stranci jer bi pokupila glasove njenih nezadovoljnih birača, i mogla bi u novoj Vladi da zameni Mlađana Dinkića, Jovanović je rekao da suština delovanja LDP-a nije davanje glasova DS-u.


"Mislim da suština našeg delovanja nije da mi damo DS-u ono što je on u međuvremenu izgubio u broju glasova, nego da dobijemo nespornu podršku na izborima kako bi se onda sa tom podrškom iskoristili potencijali Srbije za drugačiju politiku od one koju sada vodi DS", rekao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.11.2011. 15:59
Кад ли ћу да прочитам да се овај овердозе?
Sreda 02.11.2011. 17:05
U delirijumu je, opet halucinira.
Sreda 02.11.2011. 17:04
Kojoj kuci da se vrate kad im kucu otimaju,prvo treba da je odbrane Cedomire smradu jedan!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online