Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 02.11.2011.
12:49
D. Dekić - Vesti A

Šešelja puštaju kad prođu izbori

Lider radikala Vojislav Šešelj neće se naći na slobodi dok ne budu završeni parlamentarni izbori u Srbiji, proleća iduće godine, smatra njegov pravni zastupnik Boris Aleksić.

Završna reč 5. marta: Vojislav Šešelj

On ističe da bi vođa SRS-a, čak i u slučaju da bude proglašen krivim, mogao da se vrati kući najkasnije februara 2013. godine.


- Očito je da žele da ga drže dok ne prođu izbori. Kako stvari stoje, do prvostepene odluke Haškog tribunala moglo bi da dođe 2012, pa da uslede žalbe, a drugostepena presuda trebalo bi da bude doneta do kraja iduće godine - objašnjava Aleksić zašto će Šešelj po četvrti put biti van izborne utakmice u Srbiji.


Da se sve čini u tom pravcu, prema njegovim rečima, pokazuje odluka Pretresnog veća da završne reči optužbe i odbrane na suđenju lideru radikala budu održane od 5. marta iduće godine.


- Biraju termin da bi mu produžili zatočeništvo, jer prvostepenu presudu su mogli da donesu ove godine. Da je pravde ne bi trebalo ni da bude osuđen, a prolongiranjem postupka ugrožavaju Šešeljevo zdravstveno stanje i život - kaže Aleksić. Kao argument u prilog toj tvrdnji, on navodi podatak da je osam Srba umrlo u haškom zatvoru ili odmah po izlasku iz njega.


Ne zna se hoće li presude po optužnicama za nepoštovanje suda produžiti ostanak lidera SRS-a, ili ih je odslužio boravkom u Hagu. Nepoštovanje suda je, prema rečima šefa pravnog tima za odbranu Šešelja Zorana Krasića, izmišljeni postupak, kojim Tribunal traži izgovor da opravda dug pritvor lideru radikala.


- Očita taktika Haga je da drži Šešelja što duže da bi prošao još jedan izborni ciklus, na štetu SRS-a, a za račun tih proevropskih snaga - kaže Krasić.

Artmanova ignoriše sud

 

Za nepoštovanje suda Šešelj je kažnjen, prvi put na 15, prekjuče na 18 meseci, a treća presuda treba da mu bude izrečena u petak.
- Izdržao je te dve kazne i sad je u toku treći proces zbog njegovih knjiga na sajtu - kaže Aleksić.
Za razliku od Šešelja, bivša predstavnica glavne tužiteljke Florens Artman je kažnjena novčano zbog dve poverljive odluke suda iz procesa Slobodanu Miloševiću i uporno ignoriše naredbu da plati 7.000 evra.

 

Nevin u zatvoru

 

- Na osnovu čitavog postupka suštinski je jasno da Hag ide smešnim dokazima protiv nevinog čoveka. Nema nikakvog opravdanja što ga drže devet godina u pritvoru, jer to predstavlja najgrublji oblik kršenja prava na pravično suđenje - ističe Krasić.

 

POVEZANE VESTI

Sreda 02.11.2011. 14:10
GLUPOST je cesta pojava u ljudskom rodu. Od gluposti nisu postedjeni ni tak." moderni" GLOBALISTI.! Da bi opravdali bombardovanje Srbije nakaradno su sklepali Haski sud ali samo za Srbe.! Vidi li neko razliku izmedju ovog pomenutog kriminala i kriminala PONTIJA PILATA? VRATI SE VOJO U SRBIJU PONOVO! DUKI59
Sreda 02.11.2011. 14:52
Vazno je da Dr. Seselj izadje iz tog veleizdajnickog poseda a sad...pre ili posle izbora je manje vise vazno, politike ce biti i posle izbora. Razbio ih je ko zvecke a sam se branio...ziveo Seselju i "postuj" sud da ne bude kacenja sa kojekavim glupostima.
Sreda 02.11.2011. 15:15
Predsjedniče, izdrži!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online