Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Utorak 01.11.2011.
14:26
Vestionline A

Ilić: Most kod Beške i Avalski toranj sam ja napravio

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je danas da će do kraja mandata Vlade Srbije biti završeno 60 kilometara autoputa na putnom koridoru, a da je za vreme vlade u kojoj je on bio ministar izgrađeno 69 kilometara autoputeva i 3.701 kilometar regionalnih, magistralnih i lokalnih puteva.

''Obećali su da će za vreme ovog mandata izgraditi četiri autoputa, izgradili su 60 kilometara, a prethodna vlada je izgradila devet kilometara autoputa više od njih. Vlada u kojoj sam ja bio ministar, izuzetno kritikovana da je zanemarila putni koridor, uradila je 69 kilometara koridora'', rekao je Ilić na stranačkoj konferenciji za novinare.

To su sve moji projekti: Velimir Ilić


On je nabrojio puteve, koji su izgrađeni u periodu dok je bio ministar za infrastrukturu- 23 kilometra Leskovac - Vlasotinačka petlja, Beška - Novi Sad- 18 kilometara, 23 kilometra autoputa Niš - Niška Banja...


"Most Beška sam ja napravio", rekao je Ilić "obezbedio sredstva, tendersku i projektnu dokumentaciju, dodeljen je posao, našao investirotore", tvrdi Ilić, naglasivši da se most Beška gradio godinu dana pre aktuelne vlade.


"Gazela, to je moj projekat, Avalski toranj, kompletno moj projekat, koji sam kompletno završio, a projekat ove Vlade je kamen temeljac Kineskog mosta", izjavio je Ilić.


Prema njegovoj oceni Srbija više nema preduzeće za izgradnju puteva koje može da dobije posao na tenderu, a kao najveću grešku ove vlade navodi neovlašćeno gašenje projekta Horgoš - Požega.


"Koncesija Horgoš Požega je jedina bila profitabilna i tako je prošla, pod obrazloženjem da je loš izvođač, koji je uradio most Beška, a austrijska firma Porr, je tada ocenjena kao mnogo loš podizvođač, a on danas gradi most na Adi", rekao je Ilić.


Prema njegovim rečima, Srbija će izgubiti spor i pretrpeti ogromnu štetu, zbog toga što je koncesija nezakonito ugašena 15 dana pred početak radova. Lider NS je ocenio da pitanje Kosova čak više nije aktuelno, zbog toga što je, kako je rekao, već sve završeno, "na Kosovu je sve uvedeno, što je trebalo biti uvedeno".


Izveštaj Vlade Srbije o aktivnostima na Kosovu i Metohiji, koji je dostavljen Skupštini na razmatranje, ne može da prođe, mora da se popravi i sad je na popravci, jer u suprotnom nema ništa od kandidature Srbije za članstvo u EU, rekao je Ilić.


Situacija u zemlji teška, ocenio je predsednik NS, kritikujući mnoga poskupljenja, naročito energije, koja će, prema njegovoj oceni, još više pogoršati stanje.
Ilić je poručio da je njegova stranka počela od nedelje u Nišu, predizbornu kampanju u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.11.2011. 14:33
Znam,verujem ti,lično si ti vukao beton i cigle,armaturu,sve jadan sam.
Utorak 01.11.2011. 14:53
Da li još ovakve budale misle da smo pali sa Marsa, pa trebamo da se lepimo na ovo -"Ja sam uradio ovo ili ono"? Sve što je u zemlji urađeno, uraženo je parama poreskih obveznika, znači narod Srbije je uradilo. Krediti koje su podigli, vraćamo MI građani Srbije! Ne vraća Velja ili njemu slični! Što ne kaže koliko je provizija i ostalih manifetluka urađeno kod ugovaranja poslova sa određenim firmama? Koga više silujete ovakvim izjavama političari? Pa progledala je i moja baba od 80 godina, kreteni jedni!
Utorak 01.11.2011. 14:46
"Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić..." Dragi urednici, moderatori...etc, zar nemamo ovoliko Srbija u Srbiji pa jos jedna "odozgo" kao Nova Srbija!? Korektura teksta bi bila pokazana profesionalnost novinarstva a i pozeljna...online zbunjenost sveta koji ovo i citaju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online