Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
33
Sreda 19.10.2011.
08:01
Alo! A

Neću se svetiti Tadiću!

”Neću progoniti niti se svetiti Tadiću, ali ga neću ni amnestirati tako što ću uči u vladu s njim! Imam dovoljno godina i premalo vremena da lažem. Ova stranka umnogome zavisi od mene, ali ako većina sutra odluči da pravi koaliciju sa partijama za koje kažem da je nemoguće, morali bi to da učine bez mene. Ako bi SNS odlučio da prihvati partnera koji je sve vreme bio protiv nas, a sad nam je potreban za vladu, i tada bih se povukao s rukovodeće funkcije, ali stranku nikad ne bih napustio”, rekao je u intervjuu za “Alo!” lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Tomislav Nikolić
 

Da li to znači da u stranci postoje struje koje su za saradnju sa DS-om i G17 plus?
- Ne, već hoću da vas ubedim koliko sam odlučan u tome da zaista na početku kampanje znamo ko su nam partneri. Ne mogu da se s nekim napadam u kampanji, a posle puj pike ne važi. Zato molim i Ivicu i ostale koji ne pripadaju DS-u, a misle da mogu da sede na dve stolice, da se opredele što pre. Posle će biti kasno.


Ima li tu mesta i za radikale?
- Neka se i oni odluče hoće li pomoći nama ili Tadiću? Ipak, ne verujem da će hteti sa SNS-om jer vidim da otuda stižu siktanja, mržnja. Možda bi nekome moglo izgledati čudno da ih prihvatimo, ali ako nam je zajednički cilj da se u Srbiji živi bolje i da sačuvamo Kosovo, onda iza toga stojim. I ovima na vlasti sam rekao da u vezi s Kosovom možemo da sarađujemo.
 

Ivica Dačić je protiv Evropske unije!

”Vladajuća koalicija se grupiše u više ešalona. Jedan je proevropski, drugi evroskeptičan, a treći, koji danas vodi Dačić, bezmalo suprotstavljen EU. Ušao je pre tri godine na krilima Evrope u vlast, a pre neki dan je napadao u Nišu dok je pored njega bio predstavnik Ruske Federacije...”

Da li sarađujete s DS-om?
- Ne, Tadića nisam video od aprila i sigurno se nećemo čuti ni videti do izbora. Nudio sam da mu gotovo dođem na noge u Predsedništvo, da razgovaramo o problemima na Kosovu, ali on hoće da kao Milošević sve rešava sam.


Kako biste vi rešili problem Kosova i nove uslove koje nam postavlja EU?
- Nama je u interesu da Srbija bude u EU i razumem da neko može da kaže, da bi sačuvao glavu na ramenima, da nam je taj interes za 30 godina važniji od KiM. Međutim, kad u kratkom roku morate da rešavate i brinete o državi, apsolutnu prednost ima Kosovo nad Unijom. Strašno želim u EU, rekao bih da svakako treba da joj pristupimo, samo kada nam ne bi postavili toliko uslova, čije bi prihvatanje bezmalo bilo samoubistvo Srbije.


Šta biste vi rekli Angeli Merkel da vam zatraži ukidanje institucija na severu?
- Voleo bih da je pitam da li ona tim zahtevom promoviše etničko čišćenje severnog Kosova i Metohije?! Jer bi do toga izvesno došlo. Ja sam od početka bio za pregovore, ali da prvo rešimo pitanje statusa severa, pa sve ostalo po redu.


Možemo li danas sačuvati sever?
- Nas u Prištini, Prizrenu, Peći nema. Ali, da li će Priština imati vlast u Mitrovici? E pa, neće! Ne možete prostor koji je stopostotno srpski tek tako poništiti. Jedino ako nas i odatle proteraju, a u tome im samo država može pomoći. Predstavnici vlasti špartaju po pokrajini, a narod sluša tog Zvonka Veselinovića, on je njihov lokalni idol. Ako bi ga Srbija uklonila, došlo bi do nove seče knezova.
 

Tugujem zbog kumčadi!

Viđate li nekoga od porodice Vojislava Šešelja?
”Nisam ih video već tri godine, čak ni dva unuka koja sam Vojislavu krstio. Rođen sam u srcu Šumadije, za mene je kumstvo iznad svega. Ne moram ja da uz njih kao duhovni otac budem stalno, ali bih voleo da ih vidim bar na rođendanima, diplomiranju... To je moja tuga...”

Šta ćete narodu predstaviti na treći rođendan stranke?
- Predstavićemo sigurne investicije i planove za razvoj Srbije. Želimo da Beograd i Srbiju spustimo na reke, da javnim preduzećima koja nisu prodata podignemo cenu bar 10 puta, da Beograd izgradimo kao turističko mesto i napravimo jedan ogroman deo kao etnograd...


Najoštrije ste se suprotstavljali prodaji “Telekoma”, a sada čujemo drugačije najave?
- Mislim da ga u prvom mandatu sigurno nećemo prodati, ali kasnije će vredeti toliko da će prodaja imati smisla. Srbija nije iskorenila korupciju, kriminal, a hvali se razotkrivanjem Šarićeve bande. Je l’ neko uhapšen? Vlast nam duguje objašnjenje kako je moguće da se u maloj Srbiji razvije najveća banda u Evropi, duguje nam objašnjenje kako je ubijen Đinđić.


Hoćete li vi na to odgovoriti ako dođete na vlast?
- Zaista bih voleo da operem čast Srbije i rasvetlim ta teška krivična dela.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.10.2011. 08:30
uzeti lopatu i mlatiti "lopatu"....ovaj bre misli da smo sisali vesla....i on i njegov "ljupki" zamenik....bolje sprechiti nego lechiti....od ovih bolje shto dalje....zamisli choveka koji je izdao kumstvo kakav je tek sa nekim ko mu nije ni rod ni pomozi Bog (a to smo mi vecina)......
Sreda 19.10.2011. 08:23
Ajd da vidimo i to.Ali napravite li koaliciju sa DS-om, najbolje vam je da se izgubite u nepoznatom pravcu.
Sreda 19.10.2011. 10:04
E vala ni ti nisi rešenje za Srbiju! Šešelja za predsednika!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online