Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 14.10.2011.
09:28
Srna A

"Spominju 'Oluju' samo da nas uplaše"

Državni sekretar srpskog Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović smatra da izjave da na severu Kosova slede događaji po scenariju hrvatske vojne operacije "Oluja" služe za zastrašivanje naroda, jer da bi neko sproveo takvu inicijativu, mora da ima vojsku, a Albanci na Kosovu je nemaju.

Znanje, hrabrost ili politika?: Oliver Ivanović

On je istakao da Albanci nemaju vojsku nego neformalne grupe, te da imaju dve uniformisane naoružane formacije od 5.000 pripadnika, dok je na severu Kosova 50.000 ljudi.

"U tom slučaju, otpora će biti. A treća strana, međunarodna zajednica, ima drugačiju ulogu nego što je to bilo u slučaju Srba iz Hrvatske.

Ali, mnogo važniji element u svemu tome su Srbi koji ne bi dozvolili da tako budu proterani. Mi smo u to uložili 11 godina i teško da će moći bilo ko da nas tek tako digne i otera odavde", rekao je Ivanović za "Glas Srpske".

Prema njegovim rečima, Kfor i Euleks imaju obavezu da pružaju opštu bezbednost svima koji na Kosovu žive, tako da bi to bio veliki poraz evropske bezbednosne politike i oni sebi to ne mogu dozvoliti.

O mogućnosti da lideri kosmetskih Albanaca spremaju akciju sličnu "Oluji" sa namerom da sever pokrajine očiste od srpskog stanovništva govorili su pre svih ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, ali i srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac, poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević te ministar pravde u prištinskoj vladi Hajredin Kuči.

On je ponovio da sa pregovaračem Robertom Kuperom nisu dogovorena neka rešenja, već da je iznešena samo jedna ponuda srpskog pregovarača Kuperu kako bi on to preneo pregovaraču Prištine Editi Tahiri.

"To su još samo predlozi koji će postati značajni tek ako ih druga strana prihvati", zaključio je Ivanović

POVEZANE VESTI

Petak 14.10.2011. 10:38
Izgleda do kraj godine moraju da se strpe dok komisija ne otidje... A negdi se vec spremaju za Oluju ili drugi Zrakoprc... http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/171263/Resicemo-probleme-na-koje-nam-je-ukazala-Evropa Da me ovo nekako podseca na 1936 Olimpiadi u nemackoj..
Petak 14.10.2011. 15:03
Greska, siptari imaju armiju. Okupacione snage su na strani siptara, a to su jasno dokazali pucajucu na Srbe.
Sreda 02.11.2011. 14:23
nikada ne veruj neprijatelju. pogotovo americi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online