Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Četvrtak 13.10.2011.
13:11
Vestionline A

DS: Postoje li skriveni zahtevi EU?

Poslanici Demokratske stranke zatražili su danas od vlade da saopšti da li u izveštaju Evropske komisije postoje skriveni zahtevi koje Srbija mora ispuniti kako bi dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Nada Kolundžija

Šef poslaničke grupe Za Evropsku Srbiju Nada Kolundžija je u delu sednice predviđenom za postavljanje poslaničkih pitanje ocenila da je to važno, kako bi se sprečile političke zloupotrebe i unela zabuna među građane.

"Važan događaj od juče se politički zloupotrebljava i može da unese zabunu među građane Srbije. Da li postoje neki skriveni zahtevi koji se ne vide iz izveštaja Evropske komisije, niti iz izjava evropskih zvaničnika", rekla je Nada Kolundžija, regujući na izjave poslanika Liberalno demokratske partije (LDP) i Demokratske stranke Srbije.


Nada Kolundžija je demantovala tvrdnje da je postojala "orkestrirana medijska propaganda" kako bi se izveštaj Evropske komisije građanima predstavio na neistinit način.


Poslanici LDP su najavili da više neće podržati ni jedan zakon u ovom sazivu parlamenta i zatražili sazivanje sednice na kojoj bi predstavnici vlade rekli kakav im je plan kako bi Srbija u decembru dobila status kandidata za članstvo u EU.


"Svi su šokirani činjenicom da je vlada javnosti Srbije lažno predstavila izveštaj Evropske komisije. Oni žive u nekoj potpuno drugoj državi od one u kojoj mi živimo", izjavio je poslanik LDP Ivan Andrić.


Poslanik Demokratske stranke Srbije Zoran Šami izjavio je da odluka Evropske komisije o davanju preporuke za dobijanje statusa kandidata predstavlja poraz troipogodišnje politike Vlade Srbije, i na unutrašnjem i na spoljnom planu.


"Kad bi ta vest imala tačku na kraju, to bi bio razlog za zadovoljstvo, ali posle te rečenice sledi veliki broj rečenica. Onome ko iole poznaje diplomatski rečnik jasno je da se Srbija tretira kao jedna, a Kosovo kao druga nezavisne država", rekao je Šami.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2011. 13:51
Pa za DS nema skriven zahtev, a za ostale građane ima a to je ne zavisno Kosovo svi mi to znamo al vi nećete sa tim da izađete u javnos pre izbora ...
Četvrtak 13.10.2011. 14:20
I sada glupi biraci treba da ukapiraju kako ste vi transparentni, mada je adekvatnije reci da ste providni, i da vam opet podare glasove? Strasno je to kako nove i neprihvatljive ucene predstavljate Srbima kao neko dostignuce vase politike ili u kao neku "pobedu" ?!
Četvrtak 13.10.2011. 14:21
Ovi LDPovci su toliko odvratini da mi se povrraca od njih. Oni sad kao nece da glasaju a prosle 3 godine su glasali za svaki njihov zakon, a i zajedno su u vlasti i u Beogradu u i brojnim opstinama. Koga oni lazu sad pred izbore? Svi su oni zajedno! Jedini koji zele istinske promene je SNS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online