Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Utorak 11.10.2011.
19:41
Beta A

Stranke mogu odmah na izbore

Poslanici stranaka vladajuće koalicije i opozicije u Skupštini Srbije naveli su da su spremni za izbore kad god oni budu raspisani, a pojedine stranke su najavile i da će uskoro predstaviti svoje programe.

Svi spremni za izbore, i pozicija i opozicija

 

Dinkić hoće samo sa Ljajićem

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić rekao je novinarima da sa URS-om niko nije razgovarao o datumu izbora, ali da je URS spreman za izbore kad god budu raspisani.

Dinkić je naveo da bi o eventualnoj predizbornoj koaliciji URS mogao da razgovara sa Socijaldemokratskom partijom Srbije Rasima Ljajića, a da ni sa kim drugim ne namerava da razgovara.

On je najavio da će URS 13. novembra u beogradskoj Areni predstaviti svoj program i da će tada krenuti u predizbornu kampanju.

"Legitimno namigivanje među oponentima"

Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija Branko Ružić

Očekuje još bolje rezultate koalicije SPS-PUPS-JS: Ružić

kazao je da su socijalisti spremni za izbore i da termin nije bitan. Na pitanje o navodima Srpske napredne stranke o tome da je realna saradnja sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), koja je koalicini partner SPS, Ružić je kazao da je u političkom životu legitimno namigivanje među oponentima i partnerima.

Ružić je rekao da je koalicija SPS-PUPS-JS pokazala energiju u sprovođenju proklamovanih ciljeva i svojih programskih opredeljanja i da očekuje da će ta koalicija ostvariti još bolji rezultat na novim izborima.

SPO i DS

Poslanik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović rekao je da se SPO spreman za izbore i da ima jasan program – bezuslovan ulazak Srbije u EU, realna politika prema Kosovu, otvaranje dosijea, ravnomerni regionalni razvoj i "detajkunizacija". On je naveo da je koalicioni partner SPO Demokratska stranka i da njih vide kao političke partnere i u narednom periodu.

SVM ide samostalno

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor kazao je da ta stranka neće

Nama odgovaraju izbori u decembru: Pastor

pregovarati sa takozvanim velikim strankama o predizbornoj koaliciji i da će na izbore izaći samostalno.

 

"Nama bi odgovarali izbori i u decembru i na proleće ali možemo reći da će vlada izdržati ceo mandat. Kada će biti izbori nije od presudne važnosti", rekao je Pastor, poslanik SVM. Inače, Srpska napredna stranka doživljava SVM kao "iskrene partnere u budućnosti".

LDP: politički zaokret ili izbori

Čedomir Jovanović rekao je da su Srbiji potrebni ili politički zaokret ili izbori i kampanja jer bi, naveo je, izbori u maju iduće godine uz stranačke pregovore za formiranje vlade značilo da je Srbija potrošila 2012. godinu. On je dodao da vlast nije spremna odmah da napravi politički zaokret što bi joj dalo opravdanje za završetak posla koji je pred Srbijom do decembra.

DSS: Moguće koalicije, ali posle izbora

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić rekao je novinarima da je ta stranka spremna za izbore na kojima će najverovatnije nastupiti samostalno, a da će o eventualnim koalicijama razgovarati posle izbora. On je dodao da sadašnjoj Vladi Srbije izbori nikada ne odgovaraju jer su njihovi rezultati, kako je naveo, prava katastrofa.

NS punom parom kreće sa kampanjom

OIzbori treba da budu što pre: Ilić

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da izbori treba da budu što pre, da je NS sa svojim koalicionim partnerima spreman za izbore "svakog časa" i naveo da Vlada Srbije nema većinu u Skupštini Srbije i da je "zvanično pala".

"Spremni smo za kampanju. Posle 20. oktobra punom parom ćemo krenuti u kampanju", najavio je Ilić u izjavi novinarima u parlamentu.

SRS: Mi smo spremni, za razliku od vladajuće koalicije

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je da nema dileme da su radikali spremni za izbore, ali da se to ne može reći za vladajuću koaliciju.

"Njima bi bilo potrebno još desetak godina. Onda bi bili spremni", naveo je Todorović.

Tadić odlučuje

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović rekla je da će o raspisivanju izbora odlučiti predsednik Srbije Boris Tadić i da je krajnji rok za njihovo raspisivanje 11. mart, a krajnji rok za njihovo održavanje 11. maj 2012.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2011. 20:46
SPO i DS zajedno! Prevrce se i zivo i mrtvo
Utorak 11.10.2011. 19:55
DVERI će mnoge iznenaditi,ako pokrenu 55% ljudi što uopšte ne glasaju mogu visoko kotirati.
Utorak 11.10.2011. 20:26
Sve stranke su spremne za izbore ,a onda dođu izbori pa pobedi SNS , a ovi što su bili na svim medijima nepređu ni cenzus.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online