Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 11.10.2011.
05:12
Press A

Jeremić Borku oduzeo "audi"

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić oduzeo je službeni automobil "audi" Borislavu Stefanoviću nakon što ga je smenio sa mesta šefa svog kabineta, saznaje "Pres" u Vladi Srbije.

Nije "audi" za svakoga: Vuk Jeremić i Borislav Stefanović
 

Netrpeljivost između ministra i šefa pregovaračkog tima za dijalog Beograda i Prištine nije prestala ni posle odluke Jeremića početkom septembra da se liši usluga Stefanovića.


Jeremić je, kako navode naši izvori, osim smene, želeo dodatno da ponizi Stefanovića, tako da je svom dojučerašnjem najbližem saradniku nakon oduzimanja "audija" dodelio "pežo" - za koji se procenjuje da je najstariji automobil u garaži Ministarstva spoljnih poslova.


Vožnja u krntiji

Glavni pregovarač Beograda u razgovorima sa Prištinom tako se neko vreme vozio u najvećem kršu iz voznog parka tog ministarstva, a možda i cele Vlade.


Kada su u kabinetu Mirka Cvetkovića saznali za ovaj slučaj, odmah su reagovali i odlučili da Stefanoviću daju na korišćenje komforniji automobil zbog pregovaračke funkcije koju trenutno obavlja, ali prvenstveno iz bezbednosnih razloga, pošto postoje operativni podaci da se preti šefu našeg pregovaračkog tima.


Stefanović je ostao politički direktor Ministarstva spoljnih poslova, a na tu dužnost postavila ga je Vlada, a ne Jeremić.


Ministar je obrazložio da su odluka o razrešenju Stefanovića i postavljenje dojučerašnjeg ambasadora u Slovačkoj Danka Prokića na njegovo mesto zapravo bili potreba "poboljšanja efikasnosti rada kabineta". Jeremić je taj potez branio velikim obavezama šefa pregovaračkog tima u dijalogu s Prištinom, kao i odsustvom zbog čestih odlazaka Stefanovića na sever Kosova.


Rivalitet bivših prijatelja

Rivalitet Jeremića i Stefanovića, inače, nije novijeg datuma. Iako su nekada bili odlični prijatelji, što je uostalom Stefanovića i preporučilo za šefa kabineta, do sukoba je došlo negde napola mandata ove Vlade. Politička čaršija bruji i spekuliše o brojnim razlozima njihovog sukoba - od toga da se Jeremić uplašio za svoju ministarsku fotelju, do navodno različitih stavova ministarstva i pregovaračkog tima o odvijanju dijaloga Beograda i Prištine.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2011. 08:21
"Glavni pregovarač Beograda u razgovorima sa Prištinom tako se neko vreme vozio u najvećem kršu iz voznog parka tog ministarstva, a možda i cele Vlade". Хммм ... ево списка возног парка Министарства Иностраних Послова: 4 АУДИЈА A6 3 МЕРЦЕДЕСА 3 ПЕЖОА 406 5 ПЕЖОА 407 2 ПЕЖОА 206 1 ПЕЖО 306 1 ХЈУНДАИ СОНАТ 1 ЛАДА НИВА 1 ЗАСТАВА КОРАЛ 2 ФОЛКСВАГЕН ПАСАТ 1 КОМБИ ФОРД ТРАНЗИТ 1 ХЈУНДАИ ВОН Просечна старост је десет година. Крнтије ?!
Utorak 11.10.2011. 15:19
Super sto oni svi voze audije, ja i ostali obican narod nikad nismo ni seli u jedan...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online