Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 10.10.2011.
20:24
Beta A

"Zukorlićevci": Bojkot popisa - put ka slobodi

Predsednik Odbora za bojkot popisa stanovništva u Sandžaku Admir Muratović rekao je da su se Bošnjaci u velikom broju odazvali pozivu na bojkot popisa, odbijajući da "učestvuju u falsifikovanju rezultata popisa".

Muratović tvrdi da su se Bošnjaci u velikom broju odazvali pozivu na bojkot popisa
 

Muratović kaže da je njihov poziv na bojkot popisa uspeo i da se do sada, po njihovim podacima, u Novom Pazaru i celom Sandžaku popisalo 18,4 odsto stanovnika.

"Na neke od popisanih građana su uticale pretnje, a popisivačima je u početku sugerisano da prvo obiđu zaposlene u lokalnoj samoupravi, školama i drugim državnim ustanovama. Mi ipak živimo u postkomunističkom periodu i zna se da ako neko hoće da zadrži državni posao onda mora da prihvati sve što mu poslodavac kaže. Mi razumemo te ljude, ali nikako ne razumemo režim koji je u panici jer je izgubio kredibilitet kod naroda", rekao je on.

Muratović je dodao da su članovi Odbora, koje je osnovalo Bošnjačko nacionalno veće, koje ne priznaju resorna ministarstva, obišli tokom prethodne sedmice veći broj sela Pešterske visoravni i u razgovoru sa meštanima zaključili da je bojkot popisa "još jedna stepenica na putu osvajanja slobode".

"Ljudi su svesni da su prvi put subjekti, a ne objekti dešavanja i ne dozvoljavaju vlasti da utiče na njihove odluke koje su od važnosti za kasniji celokupni razvoj Bošnjaka", rekao je Muratović.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio je ranije da je bojkot popisa u Sandžaku "doživeo fijasko". Popis je počeo 1. oktobra i trajaće do 15. oktobra.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.10.2011. 22:09
Tako je to kada kukavice vladaju u Srbiji ! Da bi smo imali pravoga gazdu nebi se muratovići slobodno "kurčili" kao što rade sada ! Treba uvesti zakon prema kojim svaka stranka, svako udruženje, svaka obična organizacija , svaki političar, svaki verski vođa treba dati zakletvu u kojoj poštuje Srpsku državnu teritoriju. U slučaju nepoštovanja te zakletve, sledi zatvorna kazna , oduzimanje imovine, pa tek doživotno proterivanje i Srbije ! Što je rekao Sarkozy za Francusku, ja bih tako rekao zaSrbiju: " ili voliš i poštuješ Srbiju ili je napusti " ! Nisu hteli naravno da učestvuju u popis jer bi cifra bila toliko smešna za stvaranje jedne marionetske države da bi sami muslimani odustali !
Ponedeljak 10.10.2011. 20:41
Адмир Муратовић. Председник Одбора за Бојкот Пописа. Јел то нека НВО?
Ponedeljak 10.10.2011. 23:54
Ja bih ko se ne popiše lijepo marš iz države. Ne poštuje srpski ustav, ne poštuje srpske zakone, a kada treba da se ostvare prava najglasniji su. Ne priznavanje vlasti je nepriznavanje države, to vam je valjda jasno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online