Ponedeljak 10.10.2011.
20:24
Beta

"Zukorlićevci": Bojkot popisa - put ka slobodi

Muratović tvrdi da su se Bošnjaci u velikom broju odazvali pozivu na bojkot popisa
 

Muratović kaže da je njihov poziv na bojkot popisa uspeo i da se do sada, po njihovim podacima, u Novom Pazaru i celom Sandžaku popisalo 18,4 odsto stanovnika.

"Na neke od popisanih građana su uticale pretnje, a popisivačima je u početku sugerisano da prvo obiđu zaposlene u lokalnoj samoupravi, školama i drugim državnim ustanovama. Mi ipak živimo u postkomunističkom periodu i zna se da ako neko hoće da zadrži državni posao onda mora da prihvati sve što mu poslodavac kaže. Mi razumemo te ljude, ali nikako ne razumemo režim koji je u panici jer je izgubio kredibilitet kod naroda", rekao je on.

Muratović je dodao da su članovi Odbora, koje je osnovalo Bošnjačko nacionalno veće, koje ne priznaju resorna ministarstva, obišli tokom prethodne sedmice veći broj sela Pešterske visoravni i u razgovoru sa meštanima zaključili da je bojkot popisa "još jedna stepenica na putu osvajanja slobode".

"Ljudi su svesni da su prvi put subjekti, a ne objekti dešavanja i ne dozvoljavaju vlasti da utiče na njihove odluke koje su od važnosti za kasniji celokupni razvoj Bošnjaka", rekao je Muratović.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio je ranije da je bojkot popisa u Sandžaku "doživeo fijasko". Popis je počeo 1. oktobra i trajaće do 15. oktobra.

2024 © - Vesti online