Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 06.10.2011.
19:49
Beta A

"Kaznite me što država laže narod"

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) izjavio je da se pridružuje zahtevima svih koji traže njegovu krivičnu odgovornost zbog toga što je rekao istinu o nedavnim zbivanjima na Jarinju.

Predsednik SPO: Vuk Drašković
 

"Pošto je ta istina proglašena za državnu tajnu, a laganje naroda za patriotsku politiku, logično je da odgovaram, i to što pre", naveo je Drašković u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Drašković je podsetio da je zbog govorenja istine stradao deset godina od Miloševićevih patriota, "ovih istih što i sada traže njegovo hapšenje" i koji javno govore da je istina zločin i da se narodu Srbije "moraju kazivati laži".

Drašković je u utorak optužio vlast da od građana krije istinu o događajima na Jarinju i naveo da je Kfor prvo bio napadnut, a da je zatim upotrebljeno oružje.

Predsednik SPO je televiziji B 92 rekao šta su službe bezbednosti prenele Odboru za bezbednost Skupštine Srbije o događajima na prelazu Jarinje.

"Prokopan je neposredno blizu carinskog prelaza alternativni prelaz i to tako da ta zemlja izoluje i potpuno zatrpa bazu Kfora. Nije bilo reagovanja. Izašli su, razvukli žicu i zatvorili taj prelaz. Prema informaciji naših službi bezbednosti, njih citiram, ubrzo se pojavljuje grupa organizovanih ljudi, ne još narod koji će za njima doći, jer su ga zbunili da dođe, kamionom udaraju u žicu, nose makaze da raseku žicu i nasrću na vojnike Kfora", rekao je Drašković.

On je kazao da je potom došlo do fizičkog kontakta, guranja i u tom guranju američkom vojniku je oteta puška koja do sednice Odbora za bezbednost nije pronađena.

"Tek tada bacaju se suzavac i šok bombe pod kamion. U međuvremenu pristiže narod, leti bomba prema Kforu, petorica vojnika Kfora su povređena i počinje paljba, obostrana razmena vatre i tada se upotrebljava i bojeva municija sa obe strane i to se dogodilo tog dana i saopšteno je na Odboru za bezbednost i odlučeno da se sve to sakrije od naroda Srbije", rekao je predsednik SPO.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2011. 21:22
Ma, ne...Ne bi trebalo te kazniti zbog toga, vec jer si bio neko i nesto, mogao da utices i resis situaciju na KiM, a nisi. Razmislimo...Jovanovic, Draskovic...Svi su oni imali ogroman uticaj na politiku Srbije, u jednom trenu. Pitanje je - da li su tada radili za Srbiju ili Tacija? Odgovor se sam namece.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online