Četvrtak 06.10.2011.
19:49
Beta

"Kaznite me što država laže narod"

Predsednik SPO: Vuk Drašković
 

"Pošto je ta istina proglašena za državnu tajnu, a laganje naroda za patriotsku politiku, logično je da odgovaram, i to što pre", naveo je Drašković u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Drašković je podsetio da je zbog govorenja istine stradao deset godina od Miloševićevih patriota, "ovih istih što i sada traže njegovo hapšenje" i koji javno govore da je istina zločin i da se narodu Srbije "moraju kazivati laži".

Drašković je u utorak optužio vlast da od građana krije istinu o događajima na Jarinju i naveo da je Kfor prvo bio napadnut, a da je zatim upotrebljeno oružje.

Predsednik SPO je televiziji B 92 rekao šta su službe bezbednosti prenele Odboru za bezbednost Skupštine Srbije o događajima na prelazu Jarinje.

"Prokopan je neposredno blizu carinskog prelaza alternativni prelaz i to tako da ta zemlja izoluje i potpuno zatrpa bazu Kfora. Nije bilo reagovanja. Izašli su, razvukli žicu i zatvorili taj prelaz. Prema informaciji naših službi bezbednosti, njih citiram, ubrzo se pojavljuje grupa organizovanih ljudi, ne još narod koji će za njima doći, jer su ga zbunili da dođe, kamionom udaraju u žicu, nose makaze da raseku žicu i nasrću na vojnike Kfora", rekao je Drašković.

On je kazao da je potom došlo do fizičkog kontakta, guranja i u tom guranju američkom vojniku je oteta puška koja do sednice Odbora za bezbednost nije pronađena.

"Tek tada bacaju se suzavac i šok bombe pod kamion. U međuvremenu pristiže narod, leti bomba prema Kforu, petorica vojnika Kfora su povređena i počinje paljba, obostrana razmena vatre i tada se upotrebljava i bojeva municija sa obe strane i to se dogodilo tog dana i saopšteno je na Odboru za bezbednost i odlučeno da se sve to sakrije od naroda Srbije", rekao je predsednik SPO.

2024 © - Vesti online