Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 05.10.2011.
17:17
Srna A

Na "Moravu" sleteo avion, sleteo i Tadić

Prvi civilni avion sleteo je u sredu na aerodrom "Morava" kod Kraljeva, čime je ovaj, ranije isključivo vojni aerodrom, počeo da funkcioniše kao mešovita vojno-civilna vazdušna luka.

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar vojni Dragan Šutanovac (u pozadini) po sletanju na Aerodrom "Morava"
 

Među putnicima na tridesetominutnom letu bili su predsednik Srbije Boris Tadić, ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Sletanju prvog civilnog aviona na aerodrom "Morava" prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić, predsednik UO Agencije za kontrolu letenja SCG Nikola Stankov, generalni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević i v.d. generalnog direktora JAT-a Vladimir Ognjenović.

Pare dali i Srbi i Turci

Ukupna vrednost investicije je 32 miliona evra, a partner je Turska, koja učestvuje sa 10 miliona evra. Ministarstvo odbrane Srbije izdvojilo je 12 miliona evra, Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore 3,5 miliona, druga ministarstva dva miliona i Aerodrom Beograd dva miliona evra.

Vlada Srbije je u avgustu prošle godine donela zaključak o usvajanju investicionog programa za prevođenje aerodroma Lađevci, koji se sada zove aerodrom "Morava", iz vojnog u mešoviti aerodrom. Civilni i vojni dio aerodroma biće infrastrukturno odvojeni.

Šutanovac je ranije najavio da će civilni aerodrom "Morava" u oktobru biti spreman za promotivni let, a od proleća 2012. godine i za redovan saobraćaj manjih aviona do 100 putnika. Za početak, prema planu, na aerodrom bi sletali manji avioni kapaciteta do 60 putnika.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 17:32
izbori...uskoro i otvaranje fabrika i novih radnih mesta;;poznati scenarijo.vec vidjeno
Sreda 05.10.2011. 17:42
Koja simbolika bivsi i sadasnji ministar odbrane vojni aerodrom pretvorili u civilni. I to uz donaciju Turske da bi Turci osigurali svoju influenciju u Raskoj oblasti ne morajuci cak ni leteti preko Beograda. Svaka cast na unistavanju srpske armije, tako dobro nisu uspeli da urade svi srpski neprijatelji zajedno u poslednjih sto godina kao tadic i sutanovac. Najbolja vest za Srbiju bi bila kada ovaj avion sa kompletnom ekipom nikada se ne bi vratio u Bg.
Sreda 05.10.2011. 18:06
To se znalo još kada je Merkelova rekla da ostajemo u zoni interesa Otomanske Imperije. "Turkish Airlines" će pored letova Istambul Beograd - New York imati i lokalne letove za Rašku oblast ili kako oni to zovu Sandžak. Gde se Boki pojavi tu sreće nema to je provereno. Sada je samo ostalo da Turci uz JAT kupe i aerodrom u Beogradu pa umesto Nikola Tesla da se zove "Pašaluk". Može i skraćeno da se zove po one četiri dahije - Aganlija i Kučuk Alija, Mula Jusuf, Mehmed Fočić Aga i starac Mićun od stotinu ljeta. Ne znamo mi jadni šta se nama iza brda valja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online