Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 05.10.2011.
07:15
Beta A

Tači: Srbija kao ostali susedi

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da dijalog o političkim pitanjima između Kosova i Srbije nije na stolu.

Hašim tači: Dijalog o političkim pitanjima između Kosova i Srbije nije na stolu
 

To "nije ni na čijem radnom stolu, ni Prištine, ni Brisela, ni Vašingtona. Ali smo istovremeno veoma odgovorni kada je u pitanju nastavak tehničkog dijaloga. Naravno, postepeno bi trebalo doći i do razumevanja i spremnosti političkog vođstva u Prištini i Beogradu za dobrosusedske sporazume i recipročna priznavanja", rekao je Tači za Radio Slobodna Evropa.

On je ocenio da će Kosovo sa Srbijom imati odnose kao i sa ostalim susednim zemljama i istakao da "ceo svet podržava izgradnju dobrosusedskih odnosa i zajedničke sporazume o recipročnom priznavanju".

"Svi su svesni da neće doći do podele Kosova i da neće biti autonomije, neće biti ni specijalnog statusa, i ni pod kojim okolnostima neće biti rešavanja pitanja ili problema u tom delu van dokumenta predsednika (Martija) Ahtisarija i konkretnog angažovanja Republike Kosova", rekao je Tači.

Tači je reako i da ni pod kojim okolnostima Srbi na severu ne treba da se identifikuju sa barikadama i sa izolovanim i blokiranim mentalitetom. On je poručio "svim Srbima na severu da je njihovo rešenje integracija, a ni pod kojim slučajem barikade ili samoizolacija".

Tači smatra da je posle akcije policije Kosova od 25. jula ojačan i garantovan teritorijalni integritet Republike Kosovo, da se suverenitet ojačava i da su policajci i carinici na prelazima 1 i 31 (Jarinje i Brnjak).

"Svi putevi ilegalne trgovine su blokirani. Organizovan kriminal, koji je cirkulisao iz Srbije na Kosovo, maksimalno je umanjen. Postoji još puno toga što treba da se uradi, ali u isto vreme, onoliko koliko smo mi odlučni za red i zakon, toliko je i Vlada Kosova odlučna za demokratiju, ekonomski razvoj u tom delu, kako bi ljudi konačno počeli jedan nov život, u novom Kosovu, u evropskom Kosovu, na Kosovu, domovini njegovih građana", zaključio je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 08:34
Taci ko ti pise te tekstove za tvoje izjave...? Ova izjava ne odgovara tvojo intelegenciji...
Sreda 05.10.2011. 08:19
Da li to znaci da nisi samo Srbima vadio bubrege i ostale organe,nego svercao istim sa susedima?
Sreda 05.10.2011. 08:43
Evropsko Kosovo se ne uklapa u mapu Prizrenske Lige od 1878 godine koja je iskrojila Veliku Albaniju. Takvu mapu gura pod firmom "Prirodna Albanija" stranka "Samoopredelenje" Aljbina Kurtija i kada se reši pitanje odnosa sa žutocrvenom Srbijom onda će skinuti masku.Od kolevke oni sanjaju Veliku Albaniju jebe se njima za nekakvu EU koja se raspada. Ali je ipak veliki diplomatski uspeh Bokija i Jeremića da je Hašiš voljan da se recipročno priznaju dve države. Jer ako nas ne prizna Velika Albanija imaćemo problem sa posetama Nacionalnoj Gardi u Ohaju i Molitvenom doručku. Kako bre kod Hašiša nema toliko izdajnika da i nama svane.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online