Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 05.10.2011.
03:17
Politika, Beta A

Kuper rešava krizu na severu Kosmeta

Šef tima Beograda za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da je glavna svrha dolaska posrednika EU Roberta Kupera pokušaj da se nađe rešenje za situaciju na severu Kosmeta i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak prema centralnoj Srbiji.

Stefanović će sa Kuperom pokušati da nađe rešenje za Jarinje i Brnjak
 

"Kuperu ću predložiti nekoliko načina kako bi sadašnja situacija na severu i prelazima Jarinje i Brnjak mogla da bude rešena... U svakom slučaju, to je glavna svrha njegovog dolaska, uz, naravno to da vidimo na koji način se može nastaviti dijalog sa Prištinom, koji je zasad odložen", rekao je Stefanović u intervjuu za "Politiku".

Robert Kuper

Izvori u Briselu navode da će Kuper u Beogradu i u Prištini nastojati da dve strane uveri u korist nastavka dijaloga, ali će biti "spreman i da sasluša i učestvuje i u razgovoru o carinskim prelazima" i primeni sporazuma o carinskom pečatu Kosova.

Ti izvori su dodali i da će Kuper biti spreman i na razgovor o stanju na Jarinju i Brnjaku, "ako to bude pokrenuto u razgovorima u Beogradu".

Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, izjavila je da je cilj Kuperovog puta u Beograd i Prištinu da se dve strane vrate dijalogu i ponovo razgovaraju o telekomunikacijama, energetici, učešću Kosova u regionalnim organizacijama i sprovođenju dosad postignutih dogovora u dijalogu.

"Politika" navodi da će Kuper u Beogradu razgovarati i s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem o slobodi kretanja i drugim sličnim pitanjima, i ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem, koji bi trebalo detaljno da mu objasni ono što se dešava na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 03:57
Ne moze piroman da gasi vatru,nego je jos potpaljuje.
Sreda 05.10.2011. 03:57
kuper nedonosi nista za Srbiju super...Bogdanovicu saberi se...
Sreda 05.10.2011. 08:33
Eštonova je poslala svog političkog savetnika Kupera jer je stvar gotova tako da teška artiljerija nema smisla. Kada neko prihvati rezoluciju EU od 19 januara on ima da igra po njoj ili da kaže da se samo zajebavao, a onda zna se. Dolazi Kuper da im kaže da ne mogu više da se igraju sa Srbima na barikadama. Moraju da im kažu otvoreno da država Srbija nije iza njih i da se neće mešati u unutrašnje stvari države koju su implicitno priznali prihvatanjem granice, carine, pečata i dokumenata. Da se uzmu u pamet jer Kuper u ponedeljak predaje izveštaj Evropskoj Komisiji koja u sredu zatvara šalter. Žutocrveni izdajnički glodari skiče u ćošku, a Kuper ih poliva vrelom vodom sve se puši.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online