Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 04.10.2011.
15:43
Vestionline A

Konuzin: Želimo jaču saradnju sa Srbijom

Rusija je sprema da ojača ekonomsku saradnju sa Srbijom jer je procenila da je Srbija najvažnija zemlja jugoistočne Evrope, izjavio je danas ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin.

Konuzin je na Ekonomskom samitu Srbije kazao da ruske firme aktivno učestuju u modernizaciji i gradnji infrastrukture u Srbiji, a najvažniji projekat je gasovod Južni tok.

Aktivno učestvujemo u modernizaciji Srbije: Aleksandar Konuzin

Konuzin je ocenio da će gradnja Južnog toka dati snažan impuls srpskoj privredi i dodao da je taj projekat bitan ne samo za region već i za čitavu Evropu.

''Rusija i Srbija zajedno rade na realizaciji projekta Južni tok, koji će biti po svim ekološkim i evropskim standardima i neće biti konkurencija drugim gasovodima u

Pročitajte i:

 

Evropi, kao što je na primer Nabuko'', ocenio je ruski ambasador.

Konuzin je istakao i da će Južni tok pokrenuti dotatne projekte u energetici u Srbiji, kao što je gradnja elektrana na gas.

Ruske kompanije zajedno sa srpskim rade na završavanju rekonstrukcije Hidroelektane "Đerdap jedan", kazao je on i dodao da se i razmatra učešće ruskih firmi rekonstrukciji Hidroelektrane "Zvornik".

Prema njegovim rečima, važni projekti su i obnavljanje i izgradnja železnice u Srbiji, a najvažniij projekata biće gradnja beogradskog železničkog čvora, gradnja drugog koleseka pruge Beograd-Pančevo i gradnje pruge Valjevo-Loznica. U te projekte biće ulozen veći deo ruskog kredita od 800 miliona dolara za infrastrukturu u Srbiji, kazao je Konuzin ističući da nije isključeno da će se ruski stručnjaci uključiti i u rekonstrukciju pruge Beograd-Bar.

Konuzin je kazao da je za infrastrukturu u Srbiji bitan i rečni saobraćaj, posebno reka Dunav i dodao da tu predstoji rad na čišćenju i produbljivanju rečnog korita i modernizaciji luka.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.10.2011. 17:45
Jedan od prvih zadataka vlade Nacionalnog Spasa treba da bude molba za kandidaturu i prijem u Rusku Federaciju. Treba osposobiti brodogradilišta u Novom Sadu i Apatinu da obnove proizvodnju rečno - morskih brodova i da se produbi korito Dunava da brodovi mogu nesmetano pod punim teretom da odvoze srpske poljoprivredne proizvode preko Crnog Mora, a da vraćaju odande proizvode od čelika u raznom obliku. Pošto je odbrana Federacije na zajedničkom budžetu ne bismo morali da izdavajamo mnogo na nabavku naoružanja. Od onih 110 000 proizvedenih tenkova T 55 neka nama dovezu 1000 komada, mi imamo spremnih 4000 članova posade da ih parkiraju u Bondstil.
Utorak 04.10.2011. 16:21
Svaka cast gospodinu ambasadoru na bezrezervnoj podrsci. Vazno je napomenuti i to da iako odobren kredit za rekonstrukciju zeleznice, ruska strana jos uvek ceka na projekat sa srpske strane. Znaju ljudi kakvi su lopovi na vlasti, pa nece da im daju kes jer ce sigurno to strpati u sopstvene dzepove, vec ce sredstva deblokirati namenski.
Utorak 04.10.2011. 15:54
A sto se lepo ti ne bi kandidovao za precednika??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online