Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 03.10.2011.
17:07
Vestionline A

Nato neće novu istragu o Jarinju

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je u Briselu da Alijansa ne namerava da sprovede dodatnu istragu u vezi sa nedavnim sukobom Srba i pripadnika Kfora na prelazu Jarinje na severu Kosova.

Rasmusen: Pipadnici Nato snaga imaju pravo na samoodbranu
 

"Ne vidim da je neophodna dodatna istraga. Mi smo srpskoj strani dostavili sve informacije u vezi sa ovim incidentom vojnim kanalima", rekao je Rasmusen.

On je takođe istakao da pripadnici snaga NATO imaju pravo na samoodbranu, ali nije komenatrisao da li su vojnici Kfora tokom sukoba koristili bojevu municiju ili ne.

Snage NATO na Kosovu "primenjuju najmanju moguću silu, ali imaju pravo na samoodbranu", rekao je Rasmusen.

"Oni imaju pravo da štite svoj život i upravo se to dogodilo 27. septembra", rekao je generalni sekretar Alijanse, preneo je Itar-tas.

Kako je rekao, "u kriznim trenucima snage Kfora su bile prinuđene da operativno reaguju povodom razvoja događaja".

"Njihov mandat sastoji se u obezbeđivanju bezbednosti svih stanovnika regiona i upravo to će nastaviti da rade", rekao je prvi čovek NATO.

U sukobu na administrativnom prelazu Jarinje 27. septembra povređeno je 11 osoba - sedmorica Srba i četvorica pripadnika Kfora. Rasmusen je pozvao i Srbe i kosovske Albance da se uzdrže od nasilja.

"Neprestano pozivam sve strane da izbegavaju jednsotrane akcije i zapaljivu retoriku. Pozivam sve da da napore usmere na obezbeđivanje dijaloga a ne na konfontacije", rekao je Rasmusen, prenosi agencija RIA Novosti.

On je ponovio da će snage NATO nastaviti da ispunjavaju svoju misliju "odlučno,

obazrivo i objektivno" u punoj saglasnosti sa mandatom UN.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.10.2011. 18:59
dobro kretencino. onda srbi da se late oruzja i da pocnu vise da se brane. dosta je bilo americkosiptarskih terorista koji ubijaju srbe radi njihovih zajednickih interesa. a to je totalna okupacija kosova i metohije. dosta smo se do sada branili kamenicama, vreme je za olovo.
Ponedeljak 03.10.2011. 17:33
Apsolutno se Boki i Rasmusen slažu, treba poštovati dijalog prema rezoluciji EU od 19 januara, carinski pečat i dokumenta su već prihvaćeni, sada još rasformirati srpske organe pa formirati šiptarske i kako reče Stjepan Mesić moj zadatak je završen. Kakva istraga kakvi bakrači, pa to su samo Srbi, šta ima Boki sa njima.Pobio je NATO na hiljade Srba 1999 pa nikom ništa, šta je jedna probušena džigerica spram Evrope koja nema alternativu. Samo svi imaju džigericu, polako samo.
Ponedeljak 03.10.2011. 17:23
Pa sigurno da nece kad znaju da su krivi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online