Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 03.10.2011.
02:33
Vestionline A

Robert Kuper u petak u Beogradu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je večeras da će posrednik Evropske unije u razgovorima Beograda i Prištine Robert Kuper u petak posetiti Beograd.

"Moramo iskoristiti priliku u petak kada dolazi (Robert) Kuper da budemo potpuno jasni, precizni i moramo u tim razgovorima koji traju u Briselu rešiti probleme na Kosovu", rekao je Bogdanović za Radio televiziju Srbije.

Uskoro u Beogradu: Robert Kuper

Bogdanović je naveo da su Srbi opredeljeni za mirno rešavanje problema ali da je za to, kako je naveo, potrebna i druga strana.

"Očigledno da međunarodna zajednica pokušava da nametne neka rešenja, da se dogovara sa Prištinom, a nas samo o tome obaveštava, što je ignorisanje naših interesa i predloga, što je nedopustivo", rekao je on.

Bogdanović je rekao da je Ministarstvo za Kosovo zatražilo da Euleks preuzme istragu o ubistvu Aleksandra Putnika kod Orahovca, jer, kako je naveo, Srbi nemaju poverenja u Kosovsku policijsku službu i pravosuđe.

"Dobili smo odgovor da će nas obaveštavati o celoj stvari", kazao je Bogdanović i dodao da očekuje da će Euleks preuzeti istragu jer je, kako je naveo, dobio mandat da zaštiti sve etničke zajednice na Kosovu.

On je apelovao na Kfor i Euleks da zaštite Srbe na Kosovu i ocenio da se sve što se dešava na severu Kosova i barikadama "reflektuje i južno od Ibra".

"Pravi način da se zaštite Srbi jeste da se Euleks i Kfor vrate statusnoj neutralnosti", kazao je Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.10.2011. 04:07
Kako su glupi ovi nasi politicari.Zele u EU po svaku cenu.Pa EU je osmislila Nemacka.Sve ono sto nisu uspeli da odrade u togu drugog svetskog rata to rade preko EU.Fasizam prekriven plastom "demokratije".Neverovatno.
Ponedeljak 03.10.2011. 14:22
Говно једно !
Ponedeljak 03.10.2011. 08:54
Mislili su glodari prihvatiće rezoluciju EU od 19 januara po kojoj moraju da rasformiraju srpske organe na Kosmetu. Onda izdaju Mladića i Hadžića pa dobiju kandidaturu 12 oktobra, a Kosmet polako, carinski pečat i dokumenta, pa lična dokumenta, pa struja i telekomunikacije i na kraju rasformiranje srpskih organa ostave budućoj vladi. Sada došao Kuper da kao Merkelova kaže rok je odmah. Ono što su prihvatili ima da urade dok su oni vlasti jer kod EU i SAD je strah veliki. Znaju da sledi lom i da vlada Nacionalnog Spasa neće prihvatiti komadanje Srbije makar Srbija okupirala Crnu Goru i tuda dovozila oružje i Ruske specijalce na Kosmet. Ima tamo Srba spremnih za novi boj na Kosovu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online