Ponedeljak 03.10.2011.
02:33
Vestionline

Robert Kuper u petak u Beogradu

"Moramo iskoristiti priliku u petak kada dolazi (Robert) Kuper da budemo potpuno jasni, precizni i moramo u tim razgovorima koji traju u Briselu rešiti probleme na Kosovu", rekao je Bogdanović za Radio televiziju Srbije.

Uskoro u Beogradu: Robert Kuper

Bogdanović je naveo da su Srbi opredeljeni za mirno rešavanje problema ali da je za to, kako je naveo, potrebna i druga strana.

"Očigledno da međunarodna zajednica pokušava da nametne neka rešenja, da se dogovara sa Prištinom, a nas samo o tome obaveštava, što je ignorisanje naših interesa i predloga, što je nedopustivo", rekao je on.

Bogdanović je rekao da je Ministarstvo za Kosovo zatražilo da Euleks preuzme istragu o ubistvu Aleksandra Putnika kod Orahovca, jer, kako je naveo, Srbi nemaju poverenja u Kosovsku policijsku službu i pravosuđe.

"Dobili smo odgovor da će nas obaveštavati o celoj stvari", kazao je Bogdanović i dodao da očekuje da će Euleks preuzeti istragu jer je, kako je naveo, dobio mandat da zaštiti sve etničke zajednice na Kosovu.

On je apelovao na Kfor i Euleks da zaštite Srbe na Kosovu i ocenio da se sve što se dešava na severu Kosova i barikadama "reflektuje i južno od Ibra".

"Pravi način da se zaštite Srbi jeste da se Euleks i Kfor vrate statusnoj neutralnosti", kazao je Bogdanović.

2024 © - Vesti online