Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 28.09.2011.
19:24
Vestionline A

Čeda: Vreme nas je još jednom pregazilo

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da prekid i srpski bojkot pregovora u Briselu neće doneti ništa korisno Srbiji, a Srbe na Kosovu će izložiti novim problemima i izolaciji, pod stalnom pretnjom stradanja i sukoba.

"Vreme nas je još jednom pregazilo, a sada ustajemo od stola koji je naša jedina prilika da uradimo nešto racionalno. Ovaj epilog je bio očigledan već onog dana kada je nemačka kancelarka (Angela Merkel) u Beogradu nedvosmisleno rekla da Srbija svojom tvrdoglavošću i opstrukcijom samu sebe izbacuje iz procesa rešavanja problema", piše u izjavi Jovanovića.

Mi uopšte ne skupljamo političke poene: Čedomir Jovanović

On je ukazao da se to desilo Srbiji već mnogo puta za poslednjih 20 godina i ona se uvek prekasno vraćala i žalila za ponudom Evropske zajednice koja je nudila pridruženo članstvo i pomoć u zamenu za racionalan dogovor o sudbini Jugoslavije, o planovima za mir u Bosni i o planu Z4 koji bi sadašnjim izbeglicama omogućio da ostanu, žive i politički odlučuju u Hrvatskoj.

"Kada smo odbacili plan iz Rambujea, srušena je Srbija i trajno je ostala bez Kosova. Danas, kada i dalje odbacujemo Ahtisarijev plan, rizikujemo da i takvo

Evo dokaza da Kfor laže

 

U Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica juče primljeno je sedmoro Srba sa prostrelnim ranama, a zahvaljujući prijateljima iz Kosovske Mitrovice dobili smo i ekskluzivne fotografije povreda ranjenih Srba koje su dokaz da su Kforovi vojnici upotrebili bojevu municiju.

Kosovo trajno ostane bez Srba", ocenio je Jovanović.

Predsednik LDP je naveo da je stanje na severu Kosova tragično, uz pretnju i želju onih koji i sada huškaju Srbe, da tu nestabilnost političku prenesu i u Srbiju.

"Srbija treba da odmah saopšti da prihvata Ahtisarijev plan; da na njemu želi dalje da radi sa Prištinom i međunarodnom zajednicom i nađe efikasnije garancije za život Srba i njihove regulisane veze sa Srbijom, uključujući i finansijsku i svaku drugu pomoć", ocenio je Jovanović.

Istakao je da će "Evropa i svet završiti proces zaokruživanja kosovske nezavisnosti, sa nama ili bez nas".

"Najgore je da u tome Srbija bude posmatrač i statista, a kosovski Srbi žrtve po kojima padaju šok-bombe i gumena ili bojeva municija. Ako ne odbacimo staru politiku i ne iskoristimo ovaj poslednji trenutak da se urazumimo, sednemo za sto i prihvatimo Ahtisarijev plan kao osnovu za rešenje, za samo nekoliko nedelja ćemo biti u situaciji da više uopšte ne možemo da utičimo na bilo koji događaj na Kosovu", ocenio je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.09.2011. 19:28
Cedo,pregazio bi ja tebe vrlo rado!!!
Sreda 28.09.2011. 19:29
Нас је нешто прегазило, а тебе нешто "подиже" !! Шмрк, шмрк ...
Sreda 28.09.2011. 20:10
Када овај (не)човек више не буде био на слободи,онда ће Србија бити прав(н)а држава! Он прича о политичким поенима!? Да га она БаНДа није "угурала" у скупштину,по броју освојених гласова могао би,можда,заступати свој шпајз! Толико га Срби "воле"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online