Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 26.09.2011.
02:31
Vestionline A

"Opozicija hoće kolaps na Kosmetu"

Borko Stefanović je optužio deo opozicije da joj je krajnji cilj kolaps državne politike prema Kosovu, kako bi to iskoristila na izborima. Šef pregovaračkog tima Beograda kaže da je činjenica da na severu Kosmeta provejava loša atmosfera zbog različitih poruka iz Beograda.

Stefanović: Opoziciji odgovara kolaps, kako bi optužila vlast za neuspeh
 

"Meni se čini da deo opozicije, tu je DSS vrlo aktivna, nastupa sa krajnjim ciljem da dođe do potpunog kolapsa, kako bi vlast bila optužena za to uoči nadolazećih izbora", rekao je Stefanović u "Utisku nedelje".


Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je, međutim, naveo da je "notorna laž" da ta stranka kontroliše barikade na severu Kosmeta, navodeći da su na njima obični ljudi, koji ne slušaju ničije naloge i komande, već se bore za svoju budućnost.

Vučić je rekao da je SNS najpopularnija stranka među Srbima na Kosovu, ali da nije prirodno da kontroliše Srbe na barikadama, već da sa njima razgovara u smislu šta može da uradi za njih.

"Nećemo da im kažemo da se pokupe i dodju u centralnu Srbiju", rekao je Vučić, dodajući da u do sada postignutim rešenjima između Beograda i Prištine ne vidi ništa dobro za Srbe na Kosovu.

Borko Stefanović je, međutim, podsetio da je pregovarački tim Beograda rešio pitanje matičnih knjiga, carinskog pečata i katastra, a da deo opozicije samo kritikuje - baveći se omiljenom srpskom disciplinom dobacivanja sa tribina - i ne zna da objasni zašto je ono što je dogovoreno loše za Srbiju, a pri tom ne iznose predloge za rešavanje tih problema.

Zamenik predsednika SNS je rekao da podela Kosova, o kojoj je govorio lider SPS, zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić, nikada nije trebalo da izađe u javnost, da je to trebalo da bude tajna politika, dodajući da Ahtisarijev plan za naprednjake nije prihvatljiv, ali da aktuelna Vlada Srbije ne može da "izgura više".

Vučić je rekao i da je Dačić o podeli Kosova čuo u kabinetu predsednika Srbije Borisa Tadića, uz napomenu da mu to nije otkrio njegov prijatelj i šef Tadićevog kabineta Milan Rakić.

Na to je Stefanović rekao da Dačić u Tadićevom kabinetu nije mogao da čuje da je podela Kosova cilj Srbije, već da je mogao da čuje milion ideja o rešavanju kosovskog problema.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.09.2011. 07:16
bbudala. pa, njegov firer od dvehiljadite drzi srbiju u totalnom kolapsu. cime ih siptari posluzuju uz TURSKU kafu. ratluk nije, a belo ?
Ponedeljak 26.09.2011. 04:27
Bitno je da preuzimate Ahtisarijev plan, da prihvatite ono sta odgovara EU kolonijalistima i fasistima-Sever, pa sta pre Srbija da stane u red, obavezna ekskluziva evr firmama. Znaju da bez novog progroma stanovnistva ne moze da prodje celo Kosovo, a ovi sve odradili kako su ambasadori to zamislili. Inace ce da celi svet vidi sta rade demokrate svetske izazivaju.Sad vise nema dominacije ambasadorskih medija u svetu, zato se i boje. Pokusavaju da isceniraju da su Srbi ti sa kim se ne moze razgovarati, da sami pristanemo na Sever i da to potpisemo.. NA TO NIKAD NE SMEMO DA PRISTANEMO. Ako misle da uzmu Kosmet, onda neka isteraju i ostale ako smeju, A MI CEMO IMATI ZAVET da ga vratimo.
Ponedeljak 26.09.2011. 09:08
Dakle Vučić šalje poruku gazdama iz Brisela da SNS nema veze sa barikadama. To je dobro jer gazde znaju da Nikolić, Jorgovanka i ekipa nisu pisnuli kada su prihvaćeni razgovori 8 marta u Briselu po rezoluciji EU od 19 januara da Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe. Isto tako kao narodni poslanici i patriote mogli su da postave pitanje u Skupštini kako se Merkelova meša u unutrašnje stvari Srbije zahtevom da Srbija mora da rasformira svoje organe na Kosmetu. To je podrivanje suvereniteta države čiji vrh je osvojio vlast 2008 drekom "Kosovo je Srbija" i "Kosmet ćemo braniti i oružjem".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online