Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 25.09.2011.
18:05
Vestionline A

Vranje će eksplodirati od nezaposlenosti

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić najavio je da će u toj opštini do kraja godine biti otvoreno 1.000 radnih mesta, ali da to nije dovoljno, jer je nezaposlenost u ovom kraju kao ''socijalna bomba'' čiju razornu moć ne može da zaustavi lokalna samouprava.

"Broj od 8.500 nezaposlenih u Vranju i 28.600 u Pčinjskom okrugu, za Vranje i jug Srbije je prava ''socijalna bomba'' cilju razornu moć sami ne možemo da zaustavimo“, kazao je Stojčić i dodao da najnerazvijenije opštine treba da budu ''ozbiljna briga države''.

Pomagajte!: Miroljub Stojčić

Gradonačelnik kaže da su geografski položaj, kadrovi, niskoakumulativna radno intenzivna privreda i nedostatak gasa kao energenta, generatori ekonomske nemoći, čak i beznađa, sedam opština krajnjeg juga Srbije.

Daleko je Jugoslavija

 

On podseća da je Vranje krajem osamdesetih imalo više od 34.000 zaposlenih, a da ih je danas tek 19.000.

Prema njegovim rečima, lokalna vlast ne sedi skrštenih ruku, ne kuka i ne čeka da se neko sažali i zabrine što u Vranju i na jugu Srbije ne može da otvori više radnih mesta.

"Za ovih devet meseci od raznih donatora, fondova i drugih izvora, obezbedili smo sredstva u visini još jednog godišnjeg budžeta, ali to naravno nije dovoljno za brže i efikasnije otvaranje novih radnih mesta“, kaže gradonačelnik Vranja.

“Planirali smo i uspećemo da ove godine otvorimo 1.000 novih radnih mesta, ali je to daleko od potreba Vranja, jer se siromaštvo susednih opština iz dana u dan preliva na Vranje“, upozorava Stojčić.

Gradonačelnik Vranja podseća da su Bujanovac, Preševo, Trgovište, Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad među 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji i da to mora da bude ozbiljna briga države.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.09.2011. 18:29
U Evropi je počeo treći najgori talas krize. Sada će Dinkić da objasni Vranjancima da je kriza naša šansa, što dublje to bolje.
Nedelja 25.09.2011. 18:26
Covek kada gleda Rts-ov dnevnik pomisli da zivi u Svajcarskoj, a istina je mnogo surovija...nije samo Vranje u toj situaciji, vec i cela Srbija je na kolenima!!!
Nedelja 25.09.2011. 18:48
Koga ono glasaste zadnji put ? Vranjanci kao i uvek oportunisti koji samo glasaju za vladajuce..Sad cmizdrite..nije muski..vranjanci..Glasajte vi jopet za zuto-crvene al nam ne cmizdrite kad vas prodaju..Vest je bezveze..Ako nisu znali naucice..a do tada nek placu nad svojom IZABRANOM sudbinom..bole me za vranje, laganje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online