Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 22.09.2011.
16:29
Vestionline A

SNS: Korupcija zbog loših zakona

Srpska napredna stranka ocenila je da su afere i sudski postupci koji se povodom njih vode, posledica loših zakonskih rešenja koje vlast podržava, istakavši da su Srbiji potrebni pravedni i trajni zakoni.

Jorgovanka Tabaković: Potrebni konkretni zakoni
 

"Ono što danas puni novinske stupce i prodaje tabloide jesu upravo postupci koji su proistekli iz loših zakonskih rešenja koje ova vlast podržava ne želeći da ih promeni", rekla je funkcioner SNS Jorgovanka Tabaković.

Tabakovićeva je zatražila od građana da shvate da korupcija u Srbiji "nije prirodna katastrofa i neminovna pojava" i istakla da su istrage koje traju godinama rasipanje novca "zato što vlast ne želi da donese prave zakonske propise kojima će da spreči da se takve stvari dešavaju".

Prema njenim rečima, nije dovoljno da se o borbi protiv korupcije i sukobu interesa priča od 2001. godine, menja vid organizacija koje se time bave, njihove nazivi i sedišta, ljudi na njihovom čelu, a da tek juče u skupštinu stignu prve dve ostavke zbog takozvanih duplih funkcija.

Ona je rekla da vlast stvara privid da se bori za organizovanu državu, što se vidi i iz sporog rešavanja slučajeva koji su kao zloupotrebe označeni kao i iz nedonošenja zakonskih akata kojima to može da se spreči.

Svaka odluka i svaki zakon proizvodi materijalni trošak građanima Srbije i on je veći ukoliko je zakon dvosmislen i nedorečen, navela je Tabakovićeva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.09.2011. 16:47
Dosta magle o korupciji, to može da čeka, ali ne može da čeka vaš stav o rezoluciji EU od 19 januara da Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe. Ajde recite NE nastavku razgovora koji su suprotni Ustavu i od kojih zavisi mišljenje Evropske Komisije o kandidaturi 12 oktobra. Za dve radne nedelje je to drugarice Jorgovanka, beknite.
Četvrtak 22.09.2011. 16:44
Tacno je da su zakoni donoseni trgovinom u vladajucoj koaliciji, zato i jesu ovakvi kakvi su, a korupcija ovolika kolika je. Kada su zakoni donoseni, samo se gledalo na kvantitet, nikako na kvalitet, zato je i doneto toliko zakona za kratko vreme, da bi sad u decembru dobili status kandidata (koji nista ne znaci bez datuma o pocetku pregovora, a njega necemo dobiti nikad, a mozda ni tad'), pa da se hvale i da im to bude glavni adut za izbore, a to je najblaze receno providno i bledo.
Četvrtak 22.09.2011. 18:43
ДА видимо и то чудо , кад ви дођете на власт !!! Колико се сећам сви су тако причали , али Српски народ нема избора !!! Виде ће мо кад дођу избори ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online