Četvrtak 22.09.2011.
16:29
Vestionline

SNS: Korupcija zbog loših zakona

Jorgovanka Tabaković: Potrebni konkretni zakoni
 

"Ono što danas puni novinske stupce i prodaje tabloide jesu upravo postupci koji su proistekli iz loših zakonskih rešenja koje ova vlast podržava ne želeći da ih promeni", rekla je funkcioner SNS Jorgovanka Tabaković.

Tabakovićeva je zatražila od građana da shvate da korupcija u Srbiji "nije prirodna katastrofa i neminovna pojava" i istakla da su istrage koje traju godinama rasipanje novca "zato što vlast ne želi da donese prave zakonske propise kojima će da spreči da se takve stvari dešavaju".

Prema njenim rečima, nije dovoljno da se o borbi protiv korupcije i sukobu interesa priča od 2001. godine, menja vid organizacija koje se time bave, njihove nazivi i sedišta, ljudi na njihovom čelu, a da tek juče u skupštinu stignu prve dve ostavke zbog takozvanih duplih funkcija.

Ona je rekla da vlast stvara privid da se bori za organizovanu državu, što se vidi i iz sporog rešavanja slučajeva koji su kao zloupotrebe označeni kao i iz nedonošenja zakonskih akata kojima to može da se spreči.

Svaka odluka i svaki zakon proizvodi materijalni trošak građanima Srbije i on je veći ukoliko je zakon dvosmislen i nedorečen, navela je Tabakovićeva.

2024 © - Vesti online