Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 21.09.2011.
20:31
Vestionline A

Tadić: Bez rokova za pregovore

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da ne očekuje da će razgovori o Kosmetu tokom Generalne skupštine UN biti laki.

"Očekujem značajne teškoće u razgovorima sa visokom predstavnicom EU Keti Ešton i američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, možda i sa predsednikom SAD Barakom Obamom i generalnim sekretarom NATO Andersom Fogom Rasmusenom", rekao je Tadić u Njujorku, gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN.

Boris Tadić ponovo pred Generalnom skupštinom UN

On je istakao da će u razgovorima sa svetskim državnicima zatražiti da se pitanja konflikata rešavaju dijalogom, bez veštačkih rokova i na način kojim se poštuju dignitet i dostojanstvo svih strana.

"Građanima Srbije na Kosovu i Metohiji želim da poručim da budu mirni. Mnogi bi želeli da izazovu njihovu naglu reakciju i mnogi protivnici mirovne politike i traganja za rešenjem koje može biti za dobro i Albanaca i Srba i dobro čitavog regiona želeli bi da ovu situaciju iskoriste za ekstremne gestove i radikalizaciju", rekao je Tadić.

Tadić je upozorio da bi radikalizacija i ekstremni gestovi bili najlošije rešenje za interese Srbije i posebno Srba na Kosovu i Metohiji, za čija prava će se boriti i u UN.

"Mi znamo šta su naše crvene linije i naša principijelna pozicija, a ona je oslonjena na politiku mira i mi želimo da pronađemo kompromisno rešenje", naglasio je Tadić.

On je dodao da je do tog rešenja moguće doći i onda kad naizgled to nije moguće, pojasnivši da tada političari i državnici treba da ponude rešenja koja na dovoljno elastičan i inteligentan način pronalaze odbranu za interese obe strane.

Delegacija Srbije sa predsednikom Tadićem na čelu učestvuje na 66. zasedanju Generalne skupštine UN. Tadić će se Generalnoj skupštini obratiti u petak, 23. septembra.

Predsednik Srbije imaće mnoštvo bilateralnih susreta sa predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova zemalja članica UN. Tadić će biti gost i na tradicionalnom prijemu koji priređuje predsednik SAD Barak Obama.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.09.2011. 20:46
Sada je upravo objasnio kako mali Boki zamišlja da tegli rezoluciju EU o Kosmetu od 19 januara bez rokova. Jasno piše da se razgovori vode pod uslovima : tačka 5 - razgovora o statusu nema i tačka 7- Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe. To mu je ponovila Merkelova u sred Beograda, nije ni pisnuo. Može on da tegli nešto drugo, ali ovo što je prihvatio ima da ispuni kao bela lala pa tek onda da razgovara da ga primi u društvo onaj koji je napisao rezoluciju. Njih rokovi ne žuljaju. Najgore je što on to zna jako dobro ali nas pravi ludima. Prihvatanjem pečata i carinskih dokumenata države Kosovo je zaronio duboko ispod crvene linje kao kapetan Nemo sa "Nautilusom". GOTOV JE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online