Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 19.09.2011.
00:12
Vestionline A

Dogovor o Kosmetu doći će "spolja"

Ekspert za jugoistočnu Evropu sa londonskog Univerzitetskog koledža, Erik Gordi, smatra da su i Beograd i Priština veštački proizveli situaciju na severu Kosmeta i da će eventualni sporazumi biti nametnuti spolja i "sklepani na brzinu".

Umesto rešenja - barikade na prelazima
 

"Ako se nameću spolja, to onda znači da će ta rešenja biti sklepana na brzinu, da neće dovoljno uzeti u obzir interese ljudi na terenu i da ni na Kosovu ni u Srbiji neće biti percipirana kao legitimna", rekao je Gordi za Radio Slobodna Evropa.

Što se tiče političkog vođstva i na Kosovu i u Srbiji, Gordi smatra da su oni napravili istu računicu - da imaju više koristi od eskalacije, nego od rešavanja problema dogovorom i smirivanjem strasti.

Navodeći da je Srbija veštački proizvela ovu krizu oko severa Kosova, Gordi dodaje da ona nije u tome usamljena i da kosovski premijer Hašim Tači ima istu strategiju.

"Svestan da međunarodna zajednica neće sama, bez pritiska učiniti mnogo, da Evropa nije pokazala preveliko interesovanje za Kosovo, Tači je kreirao incidente koji će protresti to zamrznuto stanje i pokrenuti do tada neaktivne faktore na akciju", ocenjuje Gordi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2011. 00:36
Ustav Srbije,sta to bese? Donece odluku na stetu Srbije. EU koja ide u raspad,a Srbiji nude macku u dzaku,pricama o clanstvu .Nato i EU prekrajaju granice Srbije,namecuci totalnu ekonomsku i politicku izolaciju Srba na KiM. Sve to cine uz pomoc i znanje izdajnickog rezima u Srbiji. Siri se propaganda da je Sever KiM u rukama kriminalaca,dok najveci kriminalac i ubica Taci ima podrsku,i protiv kojeg se istrazuje trgovina ljudskim organima, a o narkoticima koje tonama se liferuje preko njegove razgranate kriminalne mreze,svi cute,jer im ne odgovara istina da su napravili kriminalnu drzavu na Balkanu.
Ponedeljak 19.09.2011. 00:55
BEOGRAD vise niko nema sta ni da pita kao ni Pristinu stvar u svoje ruke su preuzeli Srbi sa kosova
Ponedeljak 19.09.2011. 01:38
Dobro rece covek, spolja.Od cika Vlade. Potpisale i nemacka i talijanska i francuska korporacija suradnju u juznom toku za 49%. Britanci i Ameri protiv.Traze Nabucco kroz Tursku. Turska upozorava da ce vojno da brani nalazista gasa i nafte u istocnom Mediteranu, koje kontrolisu Grci.Erdogan hapsi sekularne generale i bezi od NATO-a. Palestina trazi punopravno clanstvo u UN. Ruska pravoslavna crkva trazi od Vatikana da povuce grko-katolicku doktrinu u Ukrajini. Bugari dobivaju minus na zahtevu za Sengen ovu sedmicu. Evropa trazi od Turske jos jedan kanal paralelu Bosporskom na severu od Istanbula.Kaze financirat ce s dvadeset milijardi.U Trakiji zivi samo oko 300 hiljada Turaka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online