Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 17.09.2011.
09:25
Beta A

Noć na barikadama

Noć je na severu Kosova i Metohije protekla mirno, a svi važni putni pravci i dalje su blokirani.

Noć na putu

Najviše građana jutro je dočekalo na barikadama u blizini prelaza Brnjak i Jarinje, u mestima Zupče i Rudare koji se graniče sa teritorijom gde žive Albanci. Oni su motrili i na mostove preko Ibra i sve druge puteve kojima bi moglo da se dođe do krajnjeg severa Kosova i Metohije.


Noć je protekla mirno i ako se izuzme manji incident koji se dogodio sinoć u 21.15 kada je grupa Albanaca zasula Srbe kamenicama na glavnom mostu na Ibru dok su ojačavali barikade, drugih incidenata nije bilo.

Srpske barikade su postavljene pre dve večeri, a tokom jučerašnjeg dana i sinoć na više mesta su ojačavane šljunkom koji je istovarivan na kolovozima.


Danas je u Kosovskoj Mitrovici pijačni dan, ali se očekuje mala ponuda namirnica zato što one uglavnom stižu iz centralne Srbije i iz srpskih sela u opštini Vučitrn, a sada su ti putevi blokirani.

Izveštač RTS-a javlja da na sever Kosmeta na stižu ni osnovne životne namirnice, a magistralni put Kosovska Mitrovica - Raška je potpuno blokiran. 

Kako su rekli izveštaču Bete, Srbi su odlučni da u blokadi drže sever Kosmeta sve dok se sa prelaza Brnjak i Jarinje ne povuku i Euleksovi i kosovski carinici, jer ne žele odvajanje od Srbije.

Na severu Kosova su i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregaovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović koji sa načelnikom Okruga i predsednicima četiri opštine na severu traže najbolje rešenje za prevazilaženje nastalog stanja i normalizaciju snabdevanja osnovnim životnim namirnicama i gorivom.

Srbima sa severa Kosova podršku su dali i opozicioni poslanici u Skupštini Srbije i članovi brojnih udruženja koji su juče na Kosovo i Metohiju ušli alternativnim putnim pravcima.

POVEZANE VESTI

Subota 17.09.2011. 09:38
Citat АУТОБУС са грађанима из Новог Сада и шире, који је кренуо јутрос у 4:45 сати да се прикључи литији која је требала да крене из Рашке управо се под ПОД ПРАТЊОМ МУП СРБИЈЕ враћа у НС! АУТОБУСИ који су организвоани из Београда требали да крену пут Рашке из Београда, заустављени су од МУП РС и упућени на ВАНДРЕДНИ ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД?! Све присутне полиција је легитимисала… МУП РС Србима из Централне Србије брани да на Јарињу улазе на Косово и Метохију!!! http://facebookreporter.wordpress.com/2011/09/17/%.....%D1%85-24/ ово за Београд сам видео лично. полиција у избледелим мајицама и поцепаним панталонама да није оружја изгледали би ко грађевинци Kraj citata
Subota 17.09.2011. 09:53
Helikopteri dovoze novu smenu na Jarinje i Brnjak
Subota 17.09.2011. 10:20
Demokrate ce sad proglasiti i pobedu (uticaj koalicije sa SOS-om) na KIM. Ne bi me cudilo da plan koji su pominjali da imaju ide u tom pravcu, stvoriti iluziju da smo mi pobednici na KIM, bar dok izbori ne prodju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online