Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 13.09.2011.
18:27
Beta A

Opozicija: Vlast ne radi dovoljno za Srbe na Kosmetu

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS), Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) optužili su danas vlast da "sedi skrštenih ruku" i ne čini dovoljno da bi zaštitila Srbe na severu Kosova od najavljenog razmeštanja kosovskih carinika na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Situacija na Kosmetu je i dalje napeta
 

URS: Silom ništa ne rešavamo

Poslanik Ujedinjenih regiona Srbije Vlajko Senić rekao je da Beograd ne može silom sprečiti raspoređivanje kosovskih carinika na severu najavljeno za 16. septembar.

"Najlekovitije bi bilo da realno sagledamo situaciju i vidimo kakve su realne mogućnosti u pogledu pitanja statusa Kosova i severa Kosova", rekao je on.

Rešenje za Kosmet je nova politika vladajuće koalicije

Liberalno-demokratska partija (LDP) je zatražila "novu politiku" zasnovanu na Ahtisarijevom planu da bi se došlo do trajnog rešenja.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović je ocenio da je jedini adekvatan odgovor na 16. septembar nova politika lidera vladajuće koalicije da bi se na osnovama Ahtisarijevog plana došlo do trajnog rešenja kosovskog problema.

"Da vlast, umesto borbe za teritoriju, počne da misli o ljudima na Kosovu... mora napraviti politički preokret i poslati poruku da je spremna da na osnovama Ahtisarijevog plana trajno reši odnose Prištine i Beograda, i status Srba na Kosovu", kazao je Jovanović novinarima.

SRS: Vlast nema nameru da se suprotstavi KFOR-u

Poslanik Srpske napredne stranke Borislav Pelević ocenio je da "vlast nema nameru da se suprotstavi Kforu, Euleksu i (premijeru Kosova) Hašimu Tačiju".

On je ocenio da je Vlada, pristajući na dogovor o carinskom pečatu, "potpisala nezavisnost" Kosova.

Srpska radikalna stranka zatražila je zakazivanje sednice Skupštine Srbije o tome šta činiti povodom najave vlasti u Prištini.

Šef poslaničke grupe SRS-a Dragan Todorović kazao je da Srbija treba da traži i sednicu Saveta bezbednosti UN i optužio vlast da "sedi skrštenih ruku".

On je najavio da će delegacija SRS-a u petak, 16. septembra, za kada je najavljeno raspoređivanje kosovskih carinika, otići u Kosovsku Mitrovicu da bi "stavila do znanja građanima da nisu sami i da će učiniti sve da se spreči teror".

DSS: Kapitulirajući odnos prema situaciji na Kosmetu

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vladimir Milentijević je rekao da je "neadekvatnim i kapitulirajućim" odnosom, vlast u Beogradu oslabila mogućnost da se odbrani suverenitet Kosova i spreči raspoređivanje kosovskih carinika.

"Ako se Euleks i Kfor jasno stave na stranu Prištine, mi Srbi ćemo ih doživljavati kao neprijatelje jer žele da silom promene stanje na severu, i suprotstavićemo im se žestoko, goloruki i pokazati da to nećemo dozvoliti", zapretio je Milentijević.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2011. 19:09
Ama ljudi, vlast mnogo radi po pitanju KIM... al' da ga preda albancima...
Utorak 13.09.2011. 18:42
Za razgovore sa secesionistima je deda Mićun doneo svima njima u Skupštinu rezoluciju EU od 19 januara sa tačkom 5 - razgovora o statusu NEMA i tačkom 7-Srbija mora da rasformira svoje paralelene organe. Niko od njih ni abera nego počeli razgovore 8 marta u Briselu i time prihvatili rezoluciju. Sedelo se na stiroporu umiralo od gladi i žeđi, čuda Božija su bila samo da se rezolucija ne spominje. Jel oni nisu znali da tom rezolucijom Srbija napušta Kosmet bez zrna baruta. Neka svih 250 poslanika objasni narodu kako je vlada mogla da vodi razgovore u pravcu ishoda protiv Ustava sopstvene države. Razgovora po toj rezoluciji nije smelo da bude nikako.
Utorak 13.09.2011. 19:01
Mala ispravka,vlast ne radi nista za Srbe na Kosovu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online