Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 12.09.2011.
18:54
Beta A

"Nije tačno da sam pričao o otcepljenju severa"

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović negirao je danas da je u intervjuu Euobserveru rekao da sever Kosova treba otcepiti i ukazao da je reč o grešci tog portala.

Šef pregovaračkog tima Beograda negira da je dao bilo kakve izjave o otcepeljnju 
 

"Taj deo u kojem se kaže da ja navodno izjavljujem da sever Kosova treba otpcepiti, apsolutno je netačan i neistinit. Nisam nikada to izjavio. Očigledno je u pitanju omaška ili nesvesna greška Euobservera, gde su oni stavili neki komentar o tome šta navodno mi mislimo i iza čega stojimo", rekao je Stefanović agenciji Beta
govoreći o intervjuu koji je dao briselskom portalu Euobserver.

"Nije to naša politika niti se za to zalažemo", istakao je šef pregovaračkog tima Srbije. On je rekao i da u vezi s pitanjem Kosova i Metohije "sprovodi državnu politiku iza koje stoji Ustav Srbije".

"Mi sprovodimo državnu politiku iza koje stoji Ustav Republike Srbije. Taj deo intervjua kako je preneo Euobserver je apsolutno neistinit, netačan i očigledna njihova greška u nameri da stave svoj komentar ispod mog imena", zaključio je Stefanović.

Briselski portal Euobserver je preneo da je Stefanović rekao da se zamisli o rešenju na Kosovu kreću "od podele, specijalnog statusa za sever, pa do autonomije i drugih vidova".

Tako da, po mišljenju Stefanovića, kako je preneo Euobserver, "sever Kosova treba da bude otcepljen". Briselski portal je podsetio i da "sever predstavlja oko 20 odsto teritorije Kosova i ima vodu i rudna bogatstva".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.09.2011. 20:19
O Demokratskoj stranci nije potrebno ni da pricamo,jer svi dobro znamo da samo radi protiv Srbije i njenih gradjana.Jedino sto dobro uspevaju jeste da lazu ovaj narod.Treba narod sto pre da ih motikama skine sa vlasti.
Ponedeljak 12.09.2011. 19:08
Kao što nije rekao ni Dačić, ni ostali kada su hteli da menjaju Mladića i Hadžića za ustupke na Kosmetu. Kuš bre, sklanjate se više, ima novinar valjda snimljen razgovor u diktafon nije lud da sa gilipterima razgovara bez da je snimljeno. Zna nas ceo svet kao zlu paru. Nećemo mišljenje MSP sutra HOĆEMO, NEĆEMO na Nobela i Sijaobinga sutra HOĆEMO. Treba li novinaru da izgubi hleba jer nije snimio razgovor sa mudroserom. Idi Stefanoviću pa ga tuži da te oklevetao da radiš protiv Ustava Srbije da je ceo Kosmet deo Srbije.
Ponedeljak 12.09.2011. 19:00
NE LAZE pricao je o otcepljenju JUGA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online