Ponedeljak 12.09.2011.
18:54
Beta

"Nije tačno da sam pričao o otcepljenju severa"

Šef pregovaračkog tima Beograda negira da je dao bilo kakve izjave o otcepeljnju 
 

"Taj deo u kojem se kaže da ja navodno izjavljujem da sever Kosova treba otpcepiti, apsolutno je netačan i neistinit. Nisam nikada to izjavio. Očigledno je u pitanju omaška ili nesvesna greška Euobservera, gde su oni stavili neki komentar o tome šta navodno mi mislimo i iza čega stojimo", rekao je Stefanović agenciji Beta
govoreći o intervjuu koji je dao briselskom portalu Euobserver.

"Nije to naša politika niti se za to zalažemo", istakao je šef pregovaračkog tima Srbije. On je rekao i da u vezi s pitanjem Kosova i Metohije "sprovodi državnu politiku iza koje stoji Ustav Srbije".

"Mi sprovodimo državnu politiku iza koje stoji Ustav Republike Srbije. Taj deo intervjua kako je preneo Euobserver je apsolutno neistinit, netačan i očigledna njihova greška u nameri da stave svoj komentar ispod mog imena", zaključio je Stefanović.

Briselski portal Euobserver je preneo da je Stefanović rekao da se zamisli o rešenju na Kosovu kreću "od podele, specijalnog statusa za sever, pa do autonomije i drugih vidova".

Tako da, po mišljenju Stefanovića, kako je preneo Euobserver, "sever Kosova treba da bude otcepljen". Briselski portal je podsetio i da "sever predstavlja oko 20 odsto teritorije Kosova i ima vodu i rudna bogatstva".

2024 © - Vesti online