Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 07.09.2011.
18:15
Beta A

"Čelnici Miloševićevih službi spremaju osvetu"

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je svedočenje bivšeg načelnika Državne bezbednosti Radomira Markovića na suđenju optuženima za atentat na Draškovića bilo u cilju opstrukcije pravde.

Predsednik Srpskog pokreta obnove: Vuk Drašković
 

"Današnje svedočenje Markovića na suđenju optuženim za pripremu atentata u Budvi 15. juna 2000. godine u službi je opstrukcije pravde i uverenja čelnih ljudi Miloševićevih službi bezbednosti koji su organizovali i činili likvidacije političkih protivnika da se bliži vreme njihovog povratka na vlast i osvete koju spremaju", naveo je Drašković u izjavi agenciji Beta.

"Ovo suđenje, kao i suđenja koja nisu ni započeta, sramota su srpskog pravosuđa i današnje Srbije, pa smo prinuđeni da se za pravdu obratimo Evropi, jer je u Srbiji nema. Takvo je danas stanje u Srbiji da se može očekivati da će početi da hapse žrtve", istakao je Drašković.

Atentat u Budvi bio je pre 11 godina, pre 11 godina ubili su i sudiju Nebojšu Simeunovića, pre 12 godina Slavka Ćuruviju, a pre 17 godina Dadu Vujasinović, ali nema presuda, nema čak ni optužnica, dodao je predsednik SPO.

Marković je ranije izjavio da je 2000. godine obustavio akciju praćenja Draškovića u Budvi zbog pretpostavke da ga prati i crnogorska služba.

"Obustavljali smo akcije čim je postojala i najmanja mogućnost da služba bude otkrivena i kompromitovana, a pretpostavljali smo da je crnogorska služba uradila ono što smo mi nameravali, da postavimo prislušne uređaje u Draškovićev stan", svedočio je Marković na suđenju trojici bivši čelnika DB-a, optuženim za pomaganje u pokušaju ubistva Draškovića u Budvi, 15. juna 2000. godine.

Marković je video konferencijskom vezom svedočio iz zatvora u Požarevcu, gde izdržava kaznu od 40 godina zatvora, na koju je pravosnažno osuđen zbog ubistva četvorice funkcionera SPO i pokušaja ubistva Draškovića na Ibarskoj magistrali, 3. oktobra 1999. godine.

Za pomaganje u ubistvu Draškovića u budvi optuženi su bivši šefu Beogradskog centra DB-a Milanu Radonjiću i bivšim načelnici u Centru zaduženim za unutrašnji i spoljni ekstremizam, Stevan Basta i Ratko Romić.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.09.2011. 18:22
Ko ovu zivotinju iz Hercegovine pusta da mlati po novinama?
Sreda 07.09.2011. 19:06
koja paranoja. pa, on ne zna da je njegov tvorac umro. alooo pinokio, umro ti je gazda..
Sreda 07.09.2011. 19:10
Очигледно је пала директива за вађење из нафталина овог гмизавца јер се народ заситио Наташе Беквалац. Народ треба нечим забавити...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online