Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 03.09.2011.
06:36
Danas A

Stefanović više nije šef kabineta Vuka Jeremića

Borislav Stefanović više nije šef kabineta ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, piše beogradska štampa. Kako je zvanično potvrđeno u Ministarstvu spoljnih poslova, novi šef kabineta ministra Jeremića je Danko Prokić, koji je do pre mesec dana bio ambasador Srbije u Slovačkoj.

Nema vremena da bude i šef kabineta: Borislav Stefanović
 

Odluka o razrešenju Stefanovića i postavljenju Prokića doneta je u cilju poboljšanja efikasnosti rada kabineta, kažu u Ministarstvu.


Stefanović ostaje politički direktor Ministarstva spoljnih poslova i, naravno, šef pregovaračkog tima zvaničnog Beograda za dijalog s Prištinom, što je funkcija na koju ga je imenovala Vlada Srbije. Upravo zbog njegove prezauzetosti, a zbog Jeremićeve zgusnute međunarodne agende, doneta je odluka o ovoj promeni, objašnjeno je za list "Danas".

Ovim su okončane višemesečne spekulacije o nedovoljno dobroj saradnji Jeremića i Stefanovića, koji je ostao na funkciji političkog direktora Ministarstva, ali više ni zvanično neće biti šef ministrovog kabineta, što je zaduženje koje ionako duže nije obavljao zbog drugih državnih obaveza.

Danko Prokić je, kako saznaje "Danas", pre funkcije ambasadora u Bratislavi, bio u kabinetu predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice, zadužen za komunikaciju s Ministarstvom spoljnih poslova.

Stefanović potvrdio da više nije šef kabineta

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović potvrdio je danas da više ne obavlja funkciju šefa Kabineta ministra spoljnih poslova Vuka
Jeremića.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da i dalje ostaje politički direktor u Ministarstvu. On je rekao da nije mogao da obavlja funkciju šefa Kabineta uz ostale poslove za koje je sada zadužen.

Stefanović je izrazio očekivanje da će novi šef kabineta Danko Prokić na najbolji mogući način obavljati tu funkciju.

Subota 03.09.2011. 06:50
Ovo je priprema za smenuu Vuka Jeremića. Vuk Jeremić po mišljenju zapadnjaka i amerikanaca nije kooperativan, a tako nije po volji i našem izdajničkom predsedniku. Često izlazi sa ličnim stavovima koji se ne svidjaju okupatorima i domaćim izdajnicima. Postepeno da se narod ne seti spremaju izdajnika po svojoj meri.
Subota 03.09.2011. 17:45
Jeremic ni nema svoj kabinet, a jos manje sefa svog kabineta. Sve konce povlaci Tadic, svaka odluka je njegova. Vuk i da moze i hoce, malo sta bi mogao pored Tadica. To je, manje vise, politicka verzija kokosinjca u koji je stigao mladji petlic, pa stari pevac pokusava da i dalje ostane broj jedan. Jbg, ko zna kada ce "stari pevac" shvatiti da je tek ocarupana kokos.
Subota 03.09.2011. 13:58
Још један у низу начина како да се задовоље потребе за функционерским фотељама свих! Борко Стефановић је из једне устао да би други страначи колега сео у њу, а он опет има неку квази функцију "политички директор"!? Све је ово тужно али али нама грађанима је наметнуто да прихватимо! Када би из свих силних министарстава отпустили све оне који су се показали неспособним да на било који начин помогну грађанима Србија би процветала!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online