Subota 03.09.2011.
06:36
Danas

Stefanović više nije šef kabineta Vuka Jeremića

Nema vremena da bude i šef kabineta: Borislav Stefanović
 

Odluka o razrešenju Stefanovića i postavljenju Prokića doneta je u cilju poboljšanja efikasnosti rada kabineta, kažu u Ministarstvu.


Stefanović ostaje politički direktor Ministarstva spoljnih poslova i, naravno, šef pregovaračkog tima zvaničnog Beograda za dijalog s Prištinom, što je funkcija na koju ga je imenovala Vlada Srbije. Upravo zbog njegove prezauzetosti, a zbog Jeremićeve zgusnute međunarodne agende, doneta je odluka o ovoj promeni, objašnjeno je za list "Danas".

Ovim su okončane višemesečne spekulacije o nedovoljno dobroj saradnji Jeremića i Stefanovića, koji je ostao na funkciji političkog direktora Ministarstva, ali više ni zvanično neće biti šef ministrovog kabineta, što je zaduženje koje ionako duže nije obavljao zbog drugih državnih obaveza.

Danko Prokić je, kako saznaje "Danas", pre funkcije ambasadora u Bratislavi, bio u kabinetu predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice, zadužen za komunikaciju s Ministarstvom spoljnih poslova.

Stefanović potvrdio da više nije šef kabineta

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović potvrdio je danas da više ne obavlja funkciju šefa Kabineta ministra spoljnih poslova Vuka
Jeremića.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da i dalje ostaje politički direktor u Ministarstvu. On je rekao da nije mogao da obavlja funkciju šefa Kabineta uz ostale poslove za koje je sada zadužen.

Stefanović je izrazio očekivanje da će novi šef kabineta Danko Prokić na najbolji mogući način obavljati tu funkciju.

2024 © - Vesti online