Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 01.09.2011.
15:24
RTS A

Novi pretresi na severu Kosmeta

Specijalne snage Euleksa i Kfora nešto posle 14 časova na sat vremena blokirale su sve putne pravce na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće u potrazi za počiniocem ubistva pripadnika ROSU krajem jula. Posle jednočasovne blokade i pretresa Euleks se povukao iz Zubinog Potokoa. Za sada nema informacija da li je neko uhapšen.

U Zubinom Potoku nalaze se i borbena vozila Kfora i džipovi Euleksa

Pripadnici međunarodnih snaga su u selu Ugljare nadomak Zubinog Potoka pretresli hotel "Aleksandrija".

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da u ovom trenutku može samo da potvrdi da je ta misija sprovela akciju u Zubinom Potoku, ali ne i da je tokom te akcije neko bio uhapšen.


Prema rečima vlasnika hotela, specijalci su se danas ponašali primereno. Posle akcije, jedinice Euleksa su se povukle i u selu je sada mirno. Ekipi Televizije Most jake policijske snage nisu dozvolile oko 14 časova ulazak u selo Zupče u Ibarskom Kolašinu.

Posle početka pretresa u Zubinom Potoku su se oglasile sirene, posle čega su meštani izašli na ulice, ali je sve proteklo mirno i bez incidenata. Oko 15 časova snage Euleksa povukle su se iz Zubinog Potoka. Meštani su rekli da je u Zubinom Potoku bilo tridesetak borbenih vozila Kfora, kamioni, kola Hitne pomoći i veliki broj džipova Euleksa.

Iako su meštani rekli da su primetili i pripadnike jedinice ROSU u uvom mestu, portparole Euleksa tvrdi da kosovska policija nije učestvovala u ovoj akciji. 

Tokom trajanja akcije na sat vremena su bili blokirani sve putni pravci na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće.


Portparol kosovske policije za region Mitrovice Besim Hoti rekao je da KP "zna" da Kfor i Euleks imaju akciju u Zubinom Potoku, ali da u njoj ne učestvuje policija niti ima saznanja o detaljima. 

Pripadnici Kfora i Euleksa, koji su opkolili hotel "Aleksandrija", rekli su da je akcija izvodena na istovetan način kao pre dva dana. Hoti to, međutim, nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.09.2011. 15:34
Cepajte bre, nije im rezolucija EU od 19 januara recept za burek. Prihvatila Beogradska govna i počeli 8 marta razgovore po tački 5 razgovora o stastusu NEMA i i tačka 7 Srbija MORA da rasformira svoje paralelene organe.Mi smo se povukli kada je trebalo po R 1244 da se vrati 1000 vojnika i policajaca na Kosmet. Jesen stiže rana vinogradi zreli, došlo doba da se uzme koji koju želi. Još jedan dan života i jedan rafal glodari. ČEKAMO VAS.
Četvrtak 01.09.2011. 15:29
ima informacija da je u toku hapsenje vlasnika hotela Aleksandrija kao i da se ponovo vrse pretresi u selu Zupce
Četvrtak 01.09.2011. 15:53
Izabrali su vreme kad vecina srba gleda kosarkasku utakmicu u svojim domovima . Likavo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online