Četvrtak 01.09.2011.
15:24
RTS

Novi pretresi na severu Kosmeta

U Zubinom Potoku nalaze se i borbena vozila Kfora i džipovi Euleksa

Pripadnici međunarodnih snaga su u selu Ugljare nadomak Zubinog Potoka pretresli hotel "Aleksandrija".

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da u ovom trenutku može samo da potvrdi da je ta misija sprovela akciju u Zubinom Potoku, ali ne i da je tokom te akcije neko bio uhapšen.


Prema rečima vlasnika hotela, specijalci su se danas ponašali primereno. Posle akcije, jedinice Euleksa su se povukle i u selu je sada mirno. Ekipi Televizije Most jake policijske snage nisu dozvolile oko 14 časova ulazak u selo Zupče u Ibarskom Kolašinu.

Posle početka pretresa u Zubinom Potoku su se oglasile sirene, posle čega su meštani izašli na ulice, ali je sve proteklo mirno i bez incidenata. Oko 15 časova snage Euleksa povukle su se iz Zubinog Potoka. Meštani su rekli da je u Zubinom Potoku bilo tridesetak borbenih vozila Kfora, kamioni, kola Hitne pomoći i veliki broj džipova Euleksa.

Iako su meštani rekli da su primetili i pripadnike jedinice ROSU u uvom mestu, portparole Euleksa tvrdi da kosovska policija nije učestvovala u ovoj akciji. 

Tokom trajanja akcije na sat vremena su bili blokirani sve putni pravci na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće.


Portparol kosovske policije za region Mitrovice Besim Hoti rekao je da KP "zna" da Kfor i Euleks imaju akciju u Zubinom Potoku, ali da u njoj ne učestvuje policija niti ima saznanja o detaljima. 

Pripadnici Kfora i Euleksa, koji su opkolili hotel "Aleksandrija", rekli su da je akcija izvodena na istovetan način kao pre dva dana. Hoti to, međutim, nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje.

2024 © - Vesti online