Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 29.08.2011.
21:13
A

"Ne pregovaramo o severu Kosmeta"

Šef beogradskog tima za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da pitanje severa Kosova i Metohije, funkcionisanja institucija u tom delu pokrajine i regulisanja prometa na prelazima Brnjak i Jarinje, neće biti tema predstojeće runde razgovora Beograda i Prištine 2. septembra u Briselu.

Stefanović spreman za razgovore sa Prištinom
 

Stefanović je, posle razgovora sa posrednikom Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robertom Kuperom, istakao da pitanje severa KiM može biti tema nekih budućih razgovora.

"Naročito ne može biti tema razgovora funkcionisanje naših institucija na severu KiM jer ne može da se pregovara o nečemu što je ustavna, zakonska, politička i moralna obaveza Srbije prema svojim građanima", rekao je Stefanović.

On je dodao da je ovakav stav preneo evropskim sagovornicima i da je naišao na razumevanje.

Robert Kuper

Stefanović je precizirao da je sa Kuperom dogovoreno da teme sastanka 2. septembra budu pitanje katastra, telekoma i carinskih pečata, i dodao da pretpostavlja da će se razgovarati i o električnoj energiji i univerzitetskim diplomama.

On se, kako je rekao, nada da će pitanje carinskih pečata biti rešeno u skladu sa stavom UNMIK-a i rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.08.2011. 21:20
Довели сте ЕУЛЕКС и нека вам они помогну.Шта вреди све што чините када шиптари неће да прихвате ништа од стране наших преговарача,а за све имају подршку управо ЕУЛЕКСА и Америке.
Ponedeljak 29.08.2011. 22:29
Sever Kosmeta pokusavaju oni nama psihicki da utuve u glavu kao jedinu ispravnu stvar za koju su Srbi mogli da se izbore, da im posle ljudi zahvale da su se lavovski borili.Ovo je cista igra kojom nas navlace da svakim danom sve vise samo uzimamo Sever kao odrednicu koji se moze dobiti. Ustav i Rezolucija 1244 kazu da Srbija ima mnogo vise od Severa Kosmeta, ali izgleda da su svi mediji prihvatili igru koju nam namecu Tadic, EU, i ambasadori. Treba da se pozove Tadic javno da prestane da koristi odrednicu Sever jer ona nigde ne postoji, osim u pustoj zelji ambasadora, vec postoji KOSMET i SRBI i srbska svojina celog Kosmeta.
Ponedeljak 29.08.2011. 22:01
Uvek napominje da se o necemu ne razgovara a o cemu se stvarno radi nema ni reci, "pregovara" se i dalje punom parom do konacne i kompletne izdaje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online