Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 29.08.2011.
14:22
Beta A

"Zahtev da napustimo sever Kosmeta - poziv na raseljavanje"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da zahtev evropskih zvaničnika da Srbija napusti sever Kosova predstavlja poziv na raseljavanje Srba sa te teritorije.

Ministar unutršnjih poslova: Ivica Dačić
 

"To je poruka da se Srbi odsele sa Kosova koja podstiče na dalje etničko čišćenje Kosova, bez obzira na to što dolazi od evropskih političara", rekao je Dačić posle obilaska baze Žandarmerije kod administrativnog prelaza Tabalije.

Dačić je rekao da veruje da evropski zvaničnici "nisu svesni šta govore" a ocenio je i da misle da neko u Beogradu može da diktira šta će Srbi na Kosovu da rade.

"Ne, u Beogradu može neko da kaže šta god hoće, Srbi na Kosovu sigurno neće prihvatiti takozvano nezavisno Kosovo", rekao je on.

Dačić je poručio Srbima sa Kosova da donose racionalne odluke, budu svesni trenutne situacije i dodao da smatra da svaka jednostrana akcija ne doprinosi stabilnosti na Kosovu.

"Prištinska taktika je takva da se napravi jednostrani akt i onda kažu da se stanje ne može vratiti na prethodno, čime legalizuje nasilje", kazao je Dačić.

On je naveo da je neophodno naći kompromisno rešenje koje će garantovati opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i koje će im obezbediti ravnopravan tretman međunarodne zajednice u odnosu na ono što su Albanci imali ranije.

"Na severu Kosmeta pokušaj pravljenja Berlinskog zida"

 

Dačić je, nakon obilaska policijske baze kraj administrativnog prelaza Tabalije, rekao da policija sarađuje sa Kforom i Euleksom, ali da bi ta saradnja trebalo da bude bolja. Ministar policije je, posle pokazne vežbe Žandarmerije, ukazao da je
u toku "pokušaj pravljenja Berlinskog zida" na severu Kosova i da zatvaranje administrativnih prelaza "nije rešenje".

 

"U vreme kada se u Evropi brišu granice, apsolutno je kontraproduktivno da neko na administrativnoj liniji na severu Kosova napravi Berlinski zid", rekao je Dačić.

On je podsetio da administrativna linija prolazi kroz teritoriju gde su i sa jedne i druge strane naseljeni Albanci i upitao šta bi se desilo kada bi Srbija zatvorila prelaze.

 

"Da li i mi treba da primenjujemo iste mere? Administrativni prelazi
mogu da se zatvore i kod Bujanovca, Preševa i Medveđe, ali da li je
to rešenje", upitao je Dačić.

 

On je kazao da Srbija želi mir i nastavak dijalog, ali da su za mir i
bezbednost na Kosovu zadužene međunarodne snage jer srpski organi
reda tamo nisu pristuni.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.08.2011. 14:28
Pa zar ti nisi primao nekakve nagrade za evropejstvo, šta se sada čudiš?
Ponedeljak 29.08.2011. 14:41
Znaci, preslo se na direktne i nedvosmislene zapovesti, nema vise uvijanja, Srbi napolje iz Srbije ili nema EU
Ponedeljak 29.08.2011. 22:12
Ове твоје владаре, некада си називао багром и тукао их. Европу ниси никада ценио па сада је ко пљујеш или шта већ радиш ? Ајде смисли нешто, док си био са Слободаном имао си и да научиш нешто, шта ћеш од ових научити или већ јеси ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online