Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 29.08.2011.
04:07
Beta A

Za 3,9 promila alkohola u krvi 10.000 dinara nagrade

Prvu nagradu od 10.000 dinara za najviše popijenog alkohola na Danima šljive u Blacu je osvojio Bojan Krpić (31) iz sela Stubl kod koga je komisija u utvrdila 3,9 promila alkohola u krvi.

Foto: Ilustracija
 

Stručni žiri sastavljen od trojice saobraćajnih policajaca i dvojice članova organizacionog odbora manifestacije "Dani šljiva" ocenili su da je Krpić, od svih učesnika popio najviše.

Alko test je pokazao da je Krpić imao 3,90 promila alkohola u krvi. Takmičari - predstavnici udruženja, su, pored šljivovice ispijali i sve druge vrste alkohola.

"Predstavljam lovačko udruženje iz Blaca. Zbog takmičenja sam pio prethodna dva dana i očekivao sam nagradu. Bez obzira na to koliko sam popio odlično se osećam, jer sam ovo radio zbog druženja i zabave", kaže pobednik Bojan Krpić.

Policajci iz žirija rekli su Beti da je kod skoro svih učesnika izmereno više od dva promila alkohola u krvi. Član organizacionog odbora Miloš Čolić kazao je da je ovo
takmičenje organizovano u cilju održavnja tradicije topličkog kraja u "ispijanju velike čaše rakije".

"Ovde je tradicija da se ispija hladna rakija šljivovica, velika čaša od deci ili dva na eks. Prednost smo dali onome ko popije najviše alkohola. Očekujemo da će takmičenje postati tradicionalno na narednim manifestacijama", kazao je Čolić.

Dani šljive počeli su u petak a završeni cu sinoć koncertom Riblje čorbe. Manifestacija je koštala preko 3,5 miliona dinara a finasirala ju je opština Blace uz pomoć donatora.

Stručni žiri je proglasio i najboljeg uzgajivača šljiva u opštini Blace.

Ponedeljak 29.08.2011. 08:31
Da ne poverujes...panduri u strucnom ziriju za one koji locu...jesu li ih tako nacvrcane pustili da se odvezu do svog sela? Tradicija ne samo Toplickog kraja vec i celog regiona okolo je zbunjujuca...zasto se oni ponose sa time...lepo je sto uzgajaju sljivu ali ovakvo takmicenje ne ide im na cast...
Ponedeljak 29.08.2011. 09:35
Uhapsiti organizatore.
Ponedeljak 29.08.2011. 09:15
Treba da mu oduzmu nagradu jer je sam priznao da je džigericu nakvasio još dva dana ranije. Za normalno pijanstvo treba 24 sata da organizam izbaci alkohol i morali su da mere krv i PRE starta. Kod nas u Sremu posle oktobra i prvog vina od portogizera " svatovca " ne bi prošao jer se čak i kola voze sa minimum 2 promila a saobraćajna policija radi samo kao pomoćna snaga u Urgentnom centru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online