Ponedeljak 29.08.2011.
04:07
Beta

Za 3,9 promila alkohola u krvi 10.000 dinara nagrade

Foto: Ilustracija
 

Stručni žiri sastavljen od trojice saobraćajnih policajaca i dvojice članova organizacionog odbora manifestacije "Dani šljiva" ocenili su da je Krpić, od svih učesnika popio najviše.

Alko test je pokazao da je Krpić imao 3,90 promila alkohola u krvi. Takmičari - predstavnici udruženja, su, pored šljivovice ispijali i sve druge vrste alkohola.

"Predstavljam lovačko udruženje iz Blaca. Zbog takmičenja sam pio prethodna dva dana i očekivao sam nagradu. Bez obzira na to koliko sam popio odlično se osećam, jer sam ovo radio zbog druženja i zabave", kaže pobednik Bojan Krpić.

Policajci iz žirija rekli su Beti da je kod skoro svih učesnika izmereno više od dva promila alkohola u krvi. Član organizacionog odbora Miloš Čolić kazao je da je ovo
takmičenje organizovano u cilju održavnja tradicije topličkog kraja u "ispijanju velike čaše rakije".

"Ovde je tradicija da se ispija hladna rakija šljivovica, velika čaša od deci ili dva na eks. Prednost smo dali onome ko popije najviše alkohola. Očekujemo da će takmičenje postati tradicionalno na narednim manifestacijama", kazao je Čolić.

Dani šljive počeli su u petak a završeni cu sinoć koncertom Riblje čorbe. Manifestacija je koštala preko 3,5 miliona dinara a finasirala ju je opština Blace uz pomoć donatora.

Stručni žiri je proglasio i najboljeg uzgajivača šljiva u opštini Blace.

2024 © - Vesti online