Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 28.08.2011.
15:32
Vestionline A

Policajci neće da budu "glineni golubovi"

Povodom najavljene parade ponosa u Beogradu, Sindikat srpske policije - sindikalna grupa Novi Sad, saopštava da podržava pravo svakoga da održi javni skup, ali da taj skup mora da bude bezbedan i u skladu sa zakonima Srbije.

Policajci ne žele da opet budu "glineni golubovi" na Paradi

"Sindikat srpske policije ne može da dozvoli da policijski službenici prolivaju svoju krv za četvrt hleba, paštetu i 500 grama vode i dnevnicom od 400 dinara", istaknuto je u saopštenju novosadske grupe Sindikata srpske policije.

Ako treba zaposleni u policiji da podnose žrtvu evropskih integracija onda će to, kako je navedeno, učiniti kada Vlada Srbije obezbedi policijskim službenicima standard i uslove rada kao što su to obezbedile zemlje EU svojim policajcima, navedeno je saopštenju novosadske grupe Sindikata srpske policije.

Zaposleni u policiji ovoga puta neće dozvoliti da budu "glineni golubovi", neće dozvoliti da ih tuku, povređuju i ponižavaju, navedeno je u saopštenju sindikata i naglašeno da je sazivač javnog skupa dužan da ga obezbedi sa dovoljnim brojem redara kako ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira i vršenja krivičnih dela.

"Upozoravamo one koji odlučuju o sudbinama nas policajaca, da prilikom bezbednosne procene imaju u vidu činjenice kao što su brojke povređenih policajaca i građana i šteta pričinjena imovini građana i gradu Beogradu. Policija ne sme i neće više dozvoliti da trpi batine, kamenice i napade huligana samo zbog toga što je to ’neko’ tako naredio. Neka taj ’neko’ dođe i stane na čelo kordona i tada izdaje naređenja".

Sindikat policije je poručio sve koji odlučuju da se zapitaju koliko će biti povređeno policijskih službenika i građana, kolika će šteta biti pričinjena i koliko novca iz budžeta MUP-a će biti izdvojeno za obezbeđenje javnog skupa visokog rizika i da li Srbija u ovakvim ekonomskih prolikama može sebi sve to da dozvoli.

Kao što jedan broj građana Srbije ima pravo da ispoljava svoje stavove, mišljenja i različitosti, tako i drugi broj građana ima pravo da ne snosi posledice proistekle brzopletim i ishitrenim odlukama tih građana, zaključuje se u saopštenju novosadske sindikalne grupe Sindikata srpske policije.

Novi napadi na LGBT osobe u Beogradu

I dok traje rasprava o obezbeđivanju predstojeće Parade ponosa, u Beogradu su zabeleženi novi napadi na lezbejke, gejeve, biseksualne i transrodne (LGBT) osobe, saopštila je Gej strejt alijansa (GSA).

Konstantno maltretiranje LGBT osoba doživljava porast uoči najavljene Parade

U poslednjih nekoliko nedelja registrovan je povećan broj napada ili pokušaja napada na LBGT osobe, a poslednji od četiri zabeležena slučaja fizičkih napada se dogodio na Novom Beogradu u noći između petka i subote (26. na 27. avgust), kada su dva mlađa muškarca napala dvadesetogodišnjeg gej mladića, nanevši mu tom prilikom povrede brutalnim udarcima u glavu i telo.

Žrtva je zadobila težu kontuziju glave, više masnica i ogrebotina po telu. Žrtva je napad odmah prijavila policiji, kao i Gej strejt alijansi.

GSA zahteva i od policije i od drugih nadležnih organa da i ovaj i prethodne slučajeve nasilja rasvetle, identifikuju počinioce i privedu ih pravdi.

Takođe, GSA zahteva od svih nadležnih institucija da se ozbiljno posvete prevenciji i sankcionisanju nasilja nad LGBT osobama i da posebno u periodu pred Paradu ponosa i na dan njenog održavanja učine sve što je u njihovoj moći da se nasilje koje smo prošle godine imali ne ponovi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.08.2011. 15:52
Наравно да су забележени напади када се упорно овом народу натура нешто што се коси са свим нормама здравог разума.Српски народ никада неће прихватити такве промоције из простог разлога што смо ми ипак другачији од тог запада и када нешто нећемо онда је то из ината.Бунт против параде је и својеврстан бунт против ове власти и њихове велике обмане зване Европска Унија.
Nedelja 28.08.2011. 16:19
Dobar deo policajaca ne zeli da obezbedjuje paradu zbog sopstvenog morala i stida, nisu bili tu kada je narod bio napadnut na Kosovu, nisu adekvatno reagovali na zukorlicev napad, tukli su malinare, putare i ostali nesrecni Srpski narod koji kao i oni ne moze da skrpi za zivot i sad treba da nekoliko hiljada njih trpi udarce i uvrede na paradi srama. Sad opet neko izlazi sa pricom da su slabo placeni i ako ih dobro plate radice svoj posao pa i peder paradu iako su je ocenili kao prreterano rizicnu, skupu i nepotrebnu
Nedelja 28.08.2011. 16:27
Poznato je sta ucesnici parade srama misle o Bogu, Crkvi, Srbiji, naciji pa i o samom normalnom odnosu coveka i zene. Njihova parada ima samo jedan cilj: prkos i ruganje iz prevelike mrznje prema gore pomenutom i zelje da se sablazni sto vise njih. Ova druga strana normalnog sveta sa normalnim razmisljanjem ima pravo i obavezu da spreci koliko je god to moguce ovu bruku i odbrani vrednosti od kojih zavise nacija, drzava i sam moral i sacuvaju ljudske, posebno decije duse od skarednosti i skrnavljenja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online