Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
34
Petak 26.08.2011.
16:13
Beta A

SNS: Tadić kapitulirao, hitna sednica

Srpska napredna stranka zatražila je sazivanje hitne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se predstavnici vlasti i opozicije dogovorili o tome u kom pravcu će se kretati politika drzave prema problemu Kosova i Metohije i evropskim integracijama.

Naprednjaci traže hitnu sednicu Skupštine

Naprednjaci su u saopštenju ocenili da do takvog dogovora svih predsvanika vlasti i opozicije treba da dođe kroz najširu drustvenu i politicku debatu i podelu odgovornosti.

SNS je ocenila i da je predsednik Srbije Boris Tadić svojom izjavom da postoji mogućnost da Srbija ove godine ne dobije status kandidata za članstvo u EU "potpisao kapitulaciju sopstvene politike koju je vodio u prethodnom periodu".

"Srpska napredna stranka smatra da država ne sme da se odrekne Kosova i Metohije, niti institucija na severu pokrajine, uz istovremenu obavezu prema građanima Srbije da se nastavi proces približavanja Evropskoj uniji, kao i borba za podizanje životnog standarda i stvaranje uslova za bolji život", navodi se u saopštenju SNS-a.

Toma prekinuo štrajk zbog kandidature i šta sad!?

Srpska napredna stranka je podsetila i na to da su "Demokratska stranka i Boris Tadić ubeđivali građane da zahtevi opozicije i njenog lidera Tomislava Nikolića za raspisivanjem vanrednih paralamentarnih izbora, navodno ruše stabilan evropski put Srbije i smanjuju šanse za izvesno dobijanje statusa kandidata u oktobru".

Dodaje se da su naprednjaci odustali od traženja vanrednih parlamentarnih izbora upravo razumevajući značaj dobijanja statusa kandidata za sve građane Srbije.

"Danas nam isti Boris Tadić saopštava da od svega toga nema ništa i da vlast sve vreme obmanjuje građane, jer ispada da od naše državne politike uopšte ne zavisi status kandidata, već od, tobože, brojnih drugih faktora", navodi se u saopštenju SNS-a.

Naprednjaci od Tadića traže i odgovor na pitanje "koliko dugo je znao sta su stvarni uslovi koji se pred Srbiju i njene gradane postavljaju i zasto nas je sve vreme obmanjivao?"

SNS od vlasti zahteva i da "javno saopšti sve uslove koji su pred Srbiju postavljeni, prizna krah sopstvene politike i raspisu vanredne parlamentarne izbore".

POVEZANE VESTI

Petak 26.08.2011. 17:31
SAMO KOSTUNICA SRBIJU SPASAVA
Petak 26.08.2011. 16:47
Odjednom su se setili da Srbija ne sme da se odrekne institucija na Kosmetu, a podržavali su protivustavne razgovore koji se vode od 8 marta u Briselu. Ti razgovori su počeli prema rezoluciji EU tačka 7 - Srbija MORA da rasformira svoje paralelne organe. Nismo čuli od Nikolića u Skupštini da je skočio i rekao da je SNS protiv toga. Sada pukla tikva pa bi svi da budu Obilići. E pa neće da može, pukla je tikva na Kosmetu kada je DSS i Jakšić podigao barikade. U međuvremenu evropska vizija otišla u dim kada je Merkelova rekla da sve zavisi kako su ustrojili zakone prema evropskim normama.Oni slepci mislili ako predaju Mladića i Hadžića, puste Kosmet šiptarima i eto njih u EU.Kad ono - cvrc.
Petak 26.08.2011. 16:20
Stvari stoje ovako,prvo su nam obecavali pare od akcija,pa su nam obecavali sigurno dobijanje statusa kandidata za Eu,pa su optuzivali naprednjake da mitinzima prave losu sliku Srbije u svetu,pa smo navodno sve uslove za kandidata ispunili i to je bila svrsena stvar!!! E a sad,kako to obicno biva,pogotovo u sportu(posto Tadic voli da se izrazava sportskim zargonom),okrenula se lopta protiv nas!!! "Lopta je ipak okrugla" i "ipak se okrece" moj Borise,a nama svima se okrece zeludac od vase lose politike,tako da vas savetujem da se sami mirno povucete sa vlasti,dok je narod jos spreman da vas pusti da odete u miru!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online