Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 25.08.2011.
14:22
Beta A

''Pobuna protiv vlasti je potrebna''

Desničarska organizacija ''Dveri'' smatra da bi Parada ponosa u Beogradu mogla da bude povod za pobunu koja će srušiti vlast i da je pobuna "potrebna, ali kanalisana".

"Ovo što sada rade sa gej paradom može biti početak pobune poput onih u severnoj Africi, a ta pobuna je u suštini potrebna, ali kanalisana. Mi kao odgovorni ljudi ne želimo da učestvujemo u rušilačkim neredima i da ih izazivamo", rekao je danas član Upravnog odbora Dveri Vladan Glišić na konferenciji za novinare.

Ne želimo da učestvujemo u rušilačkim nemirima: Dveri

Glišić je najavio da će Dveri u ponedeljak na ulicama Beograda pokrenuti potpisivanje peticije protiv održavanja Parade ponosa i tražiti sastanak sa predstavnicima institucija kako bi im "objasnili" zašto parada ne bi trebalo da bude održana.

Glišić je najavio i druge "mere" koje će Dveri preduzeti protiv parade, ali je ostao tajanstven i nije odgovorio na pitanja da li će pozvati svoje pristalice da na dan parade izađu na ulice niti da li će, kao prošle godine, organizovati Porodičnu šetnju.

"Objasnićemo da Dveri imaju ozbiljan kapacitet i podsetićemo ceo narod na to šta je sve vlast uradila i uradićemo kampanju koja će im srušiti procenat na sledećim izborima i više neće imati šansu da budu na vlasti", rekao je Glišić.

Glišić je naveo da se Dveri slažu sa "prijateljima iz patriotskog bloka" da se javnosti temom Parade ponosa skreće pažnja sa izdaje Srba na Kosovu i kraha politike "i Kosovo i Evropa", kao i kraha neoliberalnog koncepta ekonomije i banaka koje građanima deru kožu.

"Sve je to tačno, ali mi se zalažemo za porodični koncept društva, a gej parada je

Bilans prošlogodišnje Parade ponosa

 

Tokom Parade ponosa održane 10. oktobra prošle godine, povređena je 141 osoba, dok je 207 uhapšeno.

 

Pored sukoba demonstranata protiv parade i policije, paradu su obeležile i provokacije ''šetača'', koji su, prolazeći pored Vaznesenjske crkve, pokazivali srednji prst monahinjama.

prvi korak u maršu LGBT aktivista kroz institucije i uspostavljanja totalitarne ideologije homoseksualizma i fašističke dominacije na globalnom nivou", rekao je Glišić.

Član Upravnog odbora Dveri Branimir Nešić rekao je da ta organizacija "ima podatak" da pravi cilj Parade ponosa nisu prava gej populacije, koja su garantovana Zakonom o zabrani diskriminacije, nego uvođenje ideologije homoseksualizma i rastakanja porodičnih vrednosti, jer se "tako olakšava protok kapitala".

"Beograd ne sme biti London, Beograd ne sme da gori i da bude rušen i režim zato treba da posluša glas naroda, a ne glas Angele Merkel, jer je 90 odsto građana protiv Parade ponosa", rekao je Nešić.

Nešić je rekao i da Dveri "nikada nisu pozivale na nasilje" i da nisu huligani i kriminalci koji obijaju butike u socijalnim neredima, ali su uvek "principijelno branili mišljenje većinskog naroda u Srbiji i svim sredstvima branili svoje porodice i borili se da ih
sačuvaju".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.08.2011. 14:33
Dveri bi trebalo politicki da se angazuju ako bi tako efikasnije mogli da dodjemo do vidljivih rezultata.
Četvrtak 25.08.2011. 14:39
mislim da ce postizborni blok biti dss,srs,dveri i fali jos neko , ne mogu da se setim ko
Četvrtak 25.08.2011. 15:29
Људи,не залуђујте се којекаквим побунама и револуцијама,већ стрпљиво и мирно сачекати изборе,нису још далеко.Највећа казна за њих би било тотално игнорисање параде јер свако парадирање је врста пркоса,они парадирају само зато што их неко гледа и обраћа пажњу на њих.Замислите празне улице на тај дан и да их нико не гледа,чему онда њихова парада,више им никад не би пала на памет.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online