Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 25.08.2011.
10:11
Beta A

"Beograd nije stavljen pred izbor Kosovo ili EU"

Predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije Dragoljub Mićunović izjavio je "da mi moramo da zadržimo svoj uticaj na Kosovu, da stvorimo uslove za status severnog Kosova koji je zadovoljavajući za te građane i za nas i za sve, ali istovremeno moramo i možemo da postanemo članovi EU".

Podpredsednik odbora za spoljne poslove: Dragoljub Mićunović
 

"Trebalo bi da što pre da iniciramo jedan širi međunarodni razgovor o statusu severnog Kosova, u vezi naravno i sa Rezolucijom 1244 tako da, koliko god je moguće, normalizujemo odnose sa Prištinom kako bismo mogli da sarađujemo i trgujemo i da to ne bude nikakva smetnja našim pregovorima za ulazak u EU, rekao je Mićunović za Politiku.


Povlačenje srpskih institucija sa severa Kosova neće biti uslov za dobijanje kandidature, jer je Srbija najvećim delom ispunila uslove koji su bili pred njom za sticanje statusa kandidata, smatra Mićunović.


Prema njegovim rečima određivanje datuma početka pregovora, međutim, "očigledno da će to biti povezano sa određivanjem statusa severnog Kosova".
Za Mićunovića poruke nemačke kancelarke Angele Merkel nisu veliko iznenađenje i da Beograd nije stavljen pred izbor EU ili Kosovo.


Na Kosovu, bez obzira na to što ga imamo u Ustavu, u jednom realnom smislu kao što se i videlo sada, nemamo velikog uticaja, to nije nešto što sad mi treba da trampimo za EU, ocenio je Mićunović, dodajući da je pitanje je koliko je taj naš teritorijalni integritet i suverenitet nešto što se može smatrati realnim.


Naravno, dijalog ostaje nezamenljiva forma dolaženja do pravih rešenja. To je nešto što smo mi i želeli i u tome učestvovali i nadam se da će se on nastaviti, rekao je Mićunović i zaključio da u određivanju statusa za sever Kosova vidi kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.08.2011. 10:52
Živi fosil Mićun je doneo rezoluciju Parlamenta Evrope kada je kao šef delegacije Srbije bio gost u Strazburu 19 januara. Tamo lepo piše da se razgovori Beograda i Prištine imaju voditi po tački 5 - razgovora o statusu nema i tački 7 -Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe. Srbija je počela razgovore protivno Ustavu, i ne vredi njemu da sada priča kako to što piše u Ustavu ne stoji u stvarnosti. Mislili su da će promeniti Ustav "zbog smanjenja broja poslanika" pa izbrisati Kosmetsku preambulu. Zajebo ih Koštunica pa su istrčali iz pacovskih rupa 8 marta i počeli razgovore. Sada nema nazad, najgrublje su prekršili važeči Ustav, kazna sledi čim se formira vlada Nacionalnog Spasa.
Četvrtak 25.08.2011. 10:23
Beograd nije ucenjen ili KiM, ili Eu,nego cela Srbija i srbski narod. Micunovic cak ne naziva pravim imenom nasu pokrajinu Kosovo i Metohija,nego sam Kosovo. Nakon jasno izrecenih uslova,zuti i dalje lazu narod izvrcuci jednostavne reci koje je Merkelova jasno rekla. Ne znam da li ima i jednog Srbina koji nije shvatio istinu, i koji ce im i dalje verovati. Drze se price EU,kao pijan plota jer nemaju nista drugo da ponude,nadajuci se da ce uz pomoc ljigavih sredstava informisanja nad kojim gazduju ponovo uspeti u svojoj prevari,jer znaju da ih ceka sudjenje cim sidju sa vlasti,i jos zesce lazu da bi nekako opstali na vrhu i unistili Srbiju do kraja.
Četvrtak 25.08.2011. 10:38
Ne lazi bre cica.Zivot ti prode u lazima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online