Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Nedelja 21.08.2011.
14:11
Beta A

"Beograd diskriminiše Vojvodinu"

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor optužio je vlast u Beogradu da se "diskriminatorski" odnosi prema Vojvodini.

Ištvan Pastor optužuje Beograd
 

Pastor, koji je i potpredsednik Vlade Vojvodine, rekao je za internet
portal Autonomija da se takav odnos vidi i kada je reč o punjenju pokrajinske kase, kao i u procesu izrade zakona o javnoj svojini kojim bi trebalo da se uredi vraćanje imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama.

On je naveo da je do sada u Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine iz republičkog budžeta stiglo svega 15 odsto od planiranog iznosa, odnosno oko 1,4 milijarde dinara od predviđenih 10,2 milijardi.

"Znam da je država u teškim ekonomskim uslovima, ali ne verujem da se republički budžet puni na nivou od 15 posto od plana, što bi bilo srazmerno onom kako se novac prebacuje u vojvođansku kasu", ocenio je Pastor.

Ističući da je priliv novca u republički budžet blizu planiranog iznosa, Pastor je ocenio da zbog toga nije jasno otkud diskriminatorski odnos prema budžetu pokrajine.

On je objasnio da su zbog svega toga firme koje rade sa Fondom za kapitalna ulaganja Vojvodine dovedene u izuzetno nezavidnu poziciju i "na rub propasti".

"Među njima desetine su onih kojima fond duguje od nekoliko miliona do nekoliko stotina miliona dinara, u zavisnosti od obima posla i faze investicije. I to nije posledica nesavesnog odnosa bilo koga iz fonda ili pokrajinske vlade, već je to posledica diskriminacije republike", naveo je Pastor.

Na pitanje zašto se pokrajinski organi i formalno ne oglase kada je reč o ovim problemima, Pastor je odgovorio da za tako nešto ne postoji politička spremnost većine u vojvođanskom parlamentu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2011. 14:58
Ja kao Novosadjanin ne osecam diskriminaciju a gospodin Ljistvan moze u Madjarsku ako hoce!
Nedelja 21.08.2011. 14:33
šta se ovi mađari bune oce ko šiptari e pa nemože
Nedelja 21.08.2011. 14:43
Stani, pazi, vidi... Alal vera vama, politicarima, kako umeta da pravite razdor medju narodom, za svoju licnu dobit! Beograd diskriminise Vojvodinu?! Ko? Moja porodica i ja? Komsije iz drugog ulaza? Ostali Beogradjani? Neeeee! Vojvodjani su odabrali sebi politicare, glasali su i te poslali za Beograd! Poslanici iz Vojvodine sede u skupstinskim klupama i cine vladajucu vecinu! "Beograd" cini vladajuca vecina! Zato , sledeci put, Vojvodjani, pazite za koga glasate jer su vas ovi, koje ste 2008. godine poslali za Beograd, prodali i trguju sa vama po svojoj volji, sireci netrpeljivost izmedju "vas" i "nas".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online