Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Subota 20.08.2011.
16:06
Vestionline A

Šta sve Đilas dobija na poklon

Najvredniji pokloni koje je, prema registru Agencije za borbu protiv korupcije, tokom prošle godine primio gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas su kristalna posuda, dar Kineske korpuracije za puteve i statua Svetog Ðorđa, čiji darovac nije naveden, a svaki vredi po 50.000 dinara.

Nijedan poklon nije vredniji od 50.000 dinara: Dragan Đilas

Većina poklona koje je gradonačelnik tokom 2010. godine dobio protokolarne je prirode i javna je svojina, a među darodavcima su pojedinci, organizacije, gradovi i strane delegacije.

Zbirku poklona prvog čoveka Beograda, između ostalih, krase monografija i galija, dar gradonačelnika Krfa, porcelan i ratnik ugraviran na staklu stigli su iz Beča, dok je delegacija Grčke gradonačelniku ostavila ikonu cara Konstatina i carice Jelene.

U skladu sa svojom tradicijom, predstavnici Kine, Ðilasu su poklonili servis za čaj i knjige, dok ga je grad Ljubljana, "pobratim" Beograda, darovala maslinovim listom u keramici.

Tokom prošle godine, gradonačelnik je dobio i nekoliko slika, monografija i plaketa, a u zbirci darova nalaze se i šlem i čaše, poklon ambasade SAD i reprint Novina serbskih 1813. godine, koje je darovao "Službeni glasnik“.

Među Ðilasovim poklonima zabeleženim u registru nijedan nije vredniji od 50.000 dinara, najviše je onih procenjenih na 5.000 i 10.000 dinara, a ima i darova vrednih 1.000 i 20.000 dinara.

Aleksandar Antić jedini još dobio poklone

Pored Ðilasa, jedini predstavnik gradske vlasti čiji su se pokloni našli u registru Agencije je predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, a njegov najvredniji poklon stigao je od delegacije grada Beča- monografija, grb i novčić ukupne vrednosti 20.000 dinara.

U posebnoj sobi za poklone stoji i ukrasni ćup oslikan zlatnom bojom, dar instanbulske opštine Pendik, ram za fotografije presvučen svilom, poklon bivšeg ambasadora Japana i reljef na drvenoj podlozi sa motivima Trajanove table, koji je predsednik gradskog parlamenta dobio od Agencije za nacionalni razvoj.

Antić je tokom prošle godine dobio i plaketu autokarting saveza, monografije "Svetinje srpskog naroda" i grada Banjaluke, kao i knjigu o odnosima Rusije i Srbije, čiji je darodavac ambasador Ruske federacije u Beogradu Aleksandar Konuzin.

Svi pokloni koje dobiju predstavnici gradske vlasti idu na procenu i ukoliko je reč o umetničkim delima, budu izloženi u Muzeju grada Beograda.

Nedavno je objavljen i spisak poklona koji su dobili crnogorski funkcioneri, pa procenite sami ko je bolje prošao.

POVEZANE VESTI

Subota 20.08.2011. 16:11
А шта је са оним поклонима који нису уметничка дела?Није ваљда да то остаје у њиховој приватној својини.Надам се да поклона као што су дебеле плаве коверте,нема као поклона.
Subota 20.08.2011. 16:34
dobice on i njemu slicni omcu oko guse+banderu,bagro zutocrvena visicete,za vas nece biti milosti !
Subota 20.08.2011. 21:00
I ovo je, sta? Kao, dokaz njegovog postenja? He he...Nece neko, poput Djilasa, sigurno "pasti" na ovakvim tricarijama. Covek ima 200 miliona evra, sto bi se cimao za sicu?:)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online